ARSLAN, ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKET TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

19 Kasım 2021 21:38, Haberler


ARSLAN, ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKET TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Sağlık İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu için Türkiye’de bulunan uluslararası sendikal hareketin temsilcileriyle akşam yemeğinde biraraya geldi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Kurulu için ülkemizde bulunan uluslararası sendikal hareketin temsilcileriyle 19 Kasım 2021 tarihinde biraraya geldi.

Yemeğe, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Filistin, Kazakistan  Lübnan, Makedonya, Nijeria, Senegal, Somali  ve Ukrayna'dan ülkemize gelen kofederasyon ve sendika başkanları katıldı.

Uluslararası Sendikal Hareketle Birlikte Mücadeleyi Önemsiyoruz 

Arslan, yemekte yaptığı konuşmada Türkiye’de bulunan sendikacılara teşekkür ederek, yüksek katılımın HAK-İŞ’i ve Öz Sağlık-İş Sendikamızı onure ettiğini söyledi.

HAK-İŞ’in uluslararası emek hareketiyle birlikte mücadele etmeyi önemsediğini ve bu doğrultuda işbirliklerini geliştirdiğini kaydeden Arslan, sendikalar ve konfederasyonlar arasındaki işbirliğinin sendikal hareketi daha da güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.

Öz Sağlık-İş Sendikamız HAK-İŞ'in En Güçlü Sendikalarından Biri 

Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikamızın ortaya koyduğu hedefler, gerçekleştirmek istediği faaliyetler, uluslararası sendikal hareketle birlikte yeni bir yolculuğa çıkma iradesinin son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Arslan, "Konfederasyonumuz Hak-İş, 21 işkolu sendikası, 81 il başkanlığı, 250’nin üzerinde şube başkanlığı, 750 bin civarında üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından bir tanesidir. Hak-İş aynı zamanda uluslararası sendikal hareketin güçlü bir aktörüdür.  ITUC, ETUC, yine ITUC bünyesinde ITUC-AP, yine PERC gibi uluslararası örgütlerde aktif ve oyun kurucu etkileyici rol üstlenen bir örgüttür. Ayrıca bölgesel bir kısım federasyonlarla Afrika Sendikalar Birliği, Arap Sendikalar Konfederasyonu gibi uluslararası bölgesel örgütlerle de işbirliği içerisinde ve önemli misyonu üstlenen bir konfederasyondur" dedi. 

Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikamızın hem sayısal anlamda hem etkinlik anlamında hem de kamuoyuna verdiği hizmetler anlamında Konfederasyonumuzun en güçlü sendikalarından biri olduğunu söyledi. 

"Yeni Hedeflerini Son Derece Önemli Buluyoruz" 

Arslan, "Öz Sağlık-İş Sendikamız genç yaşına rağmen işkolumuzdaki en büyük sendikamızdır. Sağlık iş kolunun en büyük sendikasıdır. Dolayısıyla Türkiye’deki sağlık emekçilerini en geniş şekilde temsil yetkisine sahiptir. Sendikamızın yeni hedeflerini son derece önemli buluyorum" dedi.

Arslan, ikili işbirliği anlaşmalarının önemine değinerek,  "Emekçilerin uluslararası dayanışmasına ciddi şekilde katkı vereceğiz. Kendi sendikamızın ve muhatap sendikamızın tecrübelerini birleştireceğiz ve hem ülkelerimiz için hem ülkelerimizin sendikaları için hem de bütün insanlık için hayırlı ve güzel faaliyetler yapacağız" dedi. 

Hak-İş’in projeli çalışma kültürüne verdiği öneme değinen Arslan,  "Buradaki sendikalarımızla hem de az sayıda da olsa konfederasyonlarla bu ikili işbirliği anlaşmalarımızı uluslararası alanda yeni projelerin gerçekleşmesi ve bu projelerle yeni hedeflere yürüme konusunda iddalıyız" dedi. 

HAK-İŞ'e ve Başkanımıza Teşekkür 

Öz Sağlık İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert,  Öz Sağlık-İş Sendikamızın sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda 2014 yılında kurulduğunu ve henüz 7 yaşında olan genç bir sendika olduğunu belirterek, "İşkolumuzda 13 sendika bulunmasına rağmen Sendikamız çok kısa bir sürede 200 bin üye sayısı ile kendi işkolunun lider sendikası Türkiye’nin ise 3. büyük sendikası konumuna yükselmiştir.

Bundan dolayı bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen HAK-İŞ Konfederasyonumuza ve onun değerli başkanı Sayın Mahmut Arslan’a şükranlarımızı ifade etmek isterim" dedi. 

Öz Sağlık-İş Sendikamızın klasik sendikal anlayışın ötesinde, evrensel sendikal normlarla hareket ettiğini ifade eden Sert, "Sendikamız, bu manada hem küresel sendikal üst birlikler hem de kendi hizmet kolumuzun farklı ülkelerde faaliyet gösteren sendika ve yapılarıyla diyalog halindedir" dedi. Öz Sağlık-İş Sendikamızın kurulduğu günden beri uluslararası sendikal ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde olduğunu, daha önce de  Kuveyt ve  Sudanlı  sendikalar ile ikili işbirliği anlaşmaları yaptığını anımsatan Sert,  "Bugün de aramızda bulunan kardeş ve dost ülkelerimizin sendikaları ile anlaşmalar imzalamaktan da son derece mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından, Öz Sağlık-İş Sendikamız ile misafir sendikalar arasında ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı. 

Toplantı aile fotoğrafı çekimi ile son buldu. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Kasım 2021 21:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu