KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE UYGULAMA PRATİKLERİ VE ÖNERİLER TOPLANTISINA KATILDIK

24 Kasım 2021 21:42, Komite Etkinlikleri


KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE UYGULAMA PRATİKLERİ VE ÖNERİLER TOPLANTISINA KATILDIK 

AK Parti Kadın Kollarının Düzenlemiş olduğu  'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uygulama Pratikleri ve Öneriler' konulu çalıştayına katıldık.  Çalıştaya, Konfederasyonumuz adını Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin katılım sağladı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Kadına yönelik şiddetle mücadele, topyekun mücadeleyi gerektiren konular. Üniversiteler, akademi, kamu kurumları toplumun tüm katmanlarının iş birliği gerekiyor" dedi.

Çalıştay; Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) temsilcilerin sunumlarıyla devam etti.

Çalıştayda konuşan Kadın Komite Başkanımız Zengin, Konfederasyonumuzun kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki çalışmalarını ve önerilerimizi dile getirdi. Zengin, "Türkiye'de yaklaşık 5,5 milyon kadın çalışan var. Bizler, çalışma hayatı ekseninde yaşam barışı ile işyerlerinde şiddet ve tacizin önlenmesini sağlamakla yükümlüyüz. Biz HAK-İŞ olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Çalışma hayatında şiddetin önlenmesi için yeni ve etkin çalışmalar yürütüyoruz."dedi.

Zengin, "Aile içi şiddet mağduru kadınların iş ve gelir güvencesinin sağlanması, koruma kararı alınan olası şiddet tehlikesi ile karşı karşıya olan Kadın çalışanlara talep etmesi halinde ücretli/ücretsiz izin verilmesi, kıdem tazminatının ödenmesi koşuluyla ihtiyaç halinde fesih hakkı verilmesi, iş yerlerinde şiddet ve tacizi önleme komisyonu kurulması, iş kolları özelinde şiddeti izleme ve önleme çalışması gibi iş hayatı özelinde çalışmalar yapılmasını öneriyoruz." dedi


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Kasım 2021 21:42, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu