ARSLAN, BAKAN KARAİSMAİLOĞLU İLE BİRLİKTE BTK'DA TİS TÖRENİNE KATILDI

07 Aralık 2021 12:56, Haberler


ARSLAN, BAKAN KARAİSMAİLOĞLU İLE BİRLİKTE BTK'DA TİS TÖRENİNE KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte 7 Aralık 2021 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz İletişim-İş Sendikamız ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında imzalanan 1. Toplu İş Sözleşmesi ve Ek Sözleşme İmza törenine katıldı.

Törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Konfederasyonumuza bağlı Öz İletişim İş Sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri,Öz İletişim-İş sendikamızın üyesi işçiler ve basın mensupları katıldı.

“BTK, Türkiye’nin En Stratejik Kurumlarından Birisidir”

Türkiye’nin en stratejik kurumlarından birisi olan BTK’da çalışmanın büyük bir avantaj ve onur olduğunun altını çizen Arslan, “Bu kurum Türkiye’nin en stratejik kurumlarımızdan birisi. Hem kıymetli bir görev yapıyorsunuz hem de ülkemize ve insanlarımıza büyük bir hizmet veriyorsunuz” dedi.

İmzalanacak olan toplu iş sözleşmesinin çalışanların çalışma ve sosyal haklarında birçok iyileştirmeleri içerdiğine dikkat çeken Arslan, “Sayın Bakanımızın ve Bakan Yardımcımızın teşviki, çabaları ve başkanımızın gayretleriyle kamuda imzaladığımız kamu çerçeve protokolünü yine toplu iş sözleşmesine ek protokol olarak dahil ettik. Bu da kurumumuzun, Sayın Bakanımızın ve ekibimizin bu konudaki çabaları ve iyi niyetinin göstergesidir” dedi.

“Ülkemiz Bu Zorlukları Da Aşacak”

Son zamanlarda döviz ve enflasyonda yaşanan dalgalanmalara da değinen Arslan, “Bizler ülkemizin geçmişten bugüne hangi zorlukları aştığını biliyoruz. Geleceğe ait umutlarımızdan, hayallerimizden asla vazgeçmeyelim. Bütün zorlukları birlikte aşacağız. Bu ülkenin gücü, potansiyeli ve imkanı bu zorlukları aşmaya yetecektir. Ayağımızı tökezletmek isteyenlere rağmen bu ülke Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu kaostan kurtulacaktır” açıklamasında bulundu.

“Sözleşmemiz Hayırlı Olsun”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasında BTK ile Öz İletişim-İş Sendikamız arasında imzalanan sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “1. Toplu İş Sözleşmesi ve Ek Sözleşme imza töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Ayrıca milyonlarca çalışanımızı yakından ilgilendiren asgari ücretin tespiti konusunda tüm taraflara da kolaylıklar diliyorum. Yeni asgari ücretin ülkemizin alın terinin hak ettiği en iyi noktada tespit edileceğine yürekten inanıyorum. İkinci ek protokolümüz, BTK bünyesinde hizmet veren işçi kardeşlerimizin ücret ve sosyal haklarının iyileştirilmesini içeriyor. Yapılan skala çalışması ve bu iyileştirmelerle birlikte BTK işçilerimize bu yılın başından itibaren yüzde 20 ile 70 aralığında zam yapılacak” hatırlatmasında bulundu.

“Zamlı Maaşlar İşçilerimizin Hesaplarına Yatırıldı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Oluşturulan skala ve verilen zamlarla çalışanlarımız lehine birçok iyileştirme yapıldı ve Kasım ayı itibariyle bu zamların ödenmesi planlandı ve dün zamlı maaşlarımız çalışanlarımıza verildi. Bunun için BTK ve HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanımız Mahmut Arslan’a işbirliği ve çabaları için teşekkür etmek istiyorum. Tüm çalışanlarımızla birlikte ülkemizi daha iyi noktalara ulaştırmak için azim ve kararlılıkla çalışmamızı sürdüreceğiz. Bizim için iş ortamındaki huzur, mutluluk, motivasyon verimliliği doğrudan etkileyen unsurlardır. Çalışanlarımıza en iyi şartları vermek için çalışıyoruz. Kurumumuzun yapmış olduğu tüm başarılı çalışmalarımızda çalışanlarımızın payı çok büyük” dedi.

“BTK’nın En Önemli Sermayesi İşçilerimizdir”

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da BTK’nın en önemli sermayesinin insan kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Alın ve akıl teriyle emek veren tüm çalışanlarımız ile bilgi ve iletişim teknoloji alanında ülkemizi daha iyi noktalara taşımak temel gayemizdir. Bizlerde yönetici olarak mutlu ve verimli bir çalışma ortamı sağlamaya gayret ediyoruz. Çalışanlarımızın emeği bizler için çok önemli. Karşılıklı anlayış ve güven içerisinde gece gündüz demeden yürüttüğümüz hizmetlerde, bakanlığımızın güçlü politikaları ile önemli işlere imza atıyoruz. Yaptığımız her işte çalışanlarımızın emeği ve göz nuru var. Tüm çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu iş sözleşmesi de çalışanlarımızın sendikal örgütlenmelerine gösterdiğimiz saygının bir yansımasıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından Öz İletişim-İş Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu tarafından 1. Toplu İş Sözleşmesi ve Ek Sözleşmesi imzalandı. 

Program Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a çiçek, hediye takdimleri ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


07 Aralık 2021 12:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu