METİP PROJESİ ADANA SAHA ZİYARETİNE KATILDIK

24 Aralık 2021 13:18, Uzmanlar


METİP PROJESİ ADANA SAHA ZİYARETİNE KATILDIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğinde yürütülen Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması Projesi kapsamında düzenlenen saha ziyareti 21 Aralık 2021 tarihinde Adana'da gerçekleştirildi.

ÇSGB ve ILO yetkililerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, işçi, işveren konfederasyonları ve STK temsilcilerinin yer aldığı saha ziyaretine HAK-İŞ Konfederasyonumuzu temsilen uzmanlarımız Elif Yıldırım ve Mustafa Sema Sürücü katıldı.

Heyet, Adana Yumurtalık İlçesi Yeşilköy Mahallesinde yer alan METİP alanını, Karataş İlçesi Tuzla Mahallesinde yer alan METİP alanını ve Tuzla yerleşim alanının hemen yanında bulunan Ortaokulu ziyaret edilerek, mevsimlik tarım işçileriyle ilgili ayrıntılı bilgi alındı.

Saha ziyaretinin ardından proje ortakları ve ilgili paydaş kurum temsilcileri ile projeye dair değerlendirme yapıldı. Söz konusu proje ile yerinde eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetlerinin sağlanması, eğitim ve kırtasiye malzemeleri, hijyen kitleri, kıyafet ve gıda desteği verilmesi, yerleşim alanlarındaki mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, aile bireylerinin yaşam ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla mesleki eğitim programlarına yönlendirilmesi hedeflenmektedir.


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Aralık 2021 13:18, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu