ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI
Genel Başkan’ımız Mahmut Arslan, 29 Aralık 2021 tarihinde Bolu’da, Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 4 ve 5 No’lu Şubeleri ile Kastamonu İl Başkanlığına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek, HAK-İŞ’in sendikal çalışmalarını 46 yıldır aynı ilke, değer ve hedeflerle kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.
“İlke ve Değerlerimizden Taviz Vermeyiz”
Arslan, “HAK-İŞ’in 46 yıl önce kuruluş bildirgesinde belirlenen ilkeleri, değerleri ve hedefleri aynı çizgide devam etmektedir. HAK-İŞ konjonktüre göre değişen, şartlara göre yelken açan bir konfederasyon değildir. HAK-İŞ değerlerinden vazgeçmediğinden dolayı her türlü risk, sorun ve krizleri aşarak bu günlere gelmiştir” dedi.
“Daha Güçlü, Daha Etkin Bir HAK-İŞ’e İhtiyacımız Var”
HAK-İŞ’in olağanüstü dönemlerde demokrasiden yana kritik rol aldığını kaydeden Arslan, “HAK-İŞ sadece bir işçi konfederasyonu olarak görülemez. HAK-İŞ’in bu ülkenin demokrasisine, özgürlüklerine, mîllî iradesine ve kardeşliğine sahip çıkma görevi var. Daha güçlü, daha etkin bir HAK-İŞ’e ihtiyacımız var. 7 milyonluk, 10 milyonluk bir HAK-İŞ’e ihtiyacımız var. HAK-İŞ güçlü olursa adalet olur, demokrasimiz emin ellerde olur” diye konuştu.
“Demokrasiye ve Özgürlüklere Sahip Çıkmak Bedel Gerektiriyor”
Demokrasiye sahip çıkmanın bir bedel gerektirdiğini belirten Genel Başkanımız Arslan, şunları kaydetti: “HAK-İŞ olarak 1980 darbesine karşı durduğumuz için büyük bir bedel ödedik. Darbe döneminde HAK-İŞ kapatıldı, mal varlıklarına el konuldu, faaliyetleri yasaklandı. 28 Şubat ve 15 Temmuz’da da aynı süreçleri yaşadık. Demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmak bedel gerektiriyor. Biz bu bedelleri her dönem ödedik.”
“İmkânımız Yoktu Ama İnancımız Vardı”
Genel Başkanımız Arslan, konuşmasında Hizmet-İş Sendikamız hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın emek tarihinin en önemli grevlerini gerçekleştirdiğini anımsatarak, 1985’te Kapıcılar, 1992’de Konya, 1995’te Bursa, 1998’de Ankara grevinin tarihi grevler olduğunu söyledi. Arslan, “O yıllarda imkânımız yoktu fakat inancımız vardı. Ankara’da 22 gün boyunca binlerce üyemizle yaptığımız eylem neticesinde istediğimiz zammı aldık. Bu zaferimizden sonra altı bin üyemiz zorla sendikamızdan istifa ettirildi. Üyelerimizi işten çıkarma tehdidi ile kaybettik ama hiçbir zaman haysiyetimizi kaybetmedik” diye konuştu.
“Bizimle Beraber Yol Yürüyen Herkesin Sonuna Kadar Yanındayız”
2019 seçimleri sonrası bazı belediyelerde emekçilerin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmalarından dolayı Hizmet-İş Sendikamızın Bolu’dan Ankara’ya Emek ve Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdiğini hatırlatan Arslan, “Eylemimiz sonucunda üyelerimizin işe döndürülmesini sağladık. İstanbul Büyükşehir’de işten çıkarılan üyelerimize eylemimizle sahip çıktık, işe döndürdük. Biz, bizimle beraber yol yürüyen herkesin sonuna kadar yanındayız” dedi.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu