ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

12 Ocak 2022 12:38, Haberler


ARSLAN,  EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Ocak 2022 tarihinde Bolu’da, Hizmet-İş Sendikamızın  Ankara 2 No’lu Şubesi ile Afyonkarahisar İl Başkanlığına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, eğitim programında HAK-İŞ’in ilke ve değerlerini anlattı.

“HAK-İŞ Ülkemizin Birliği İçin Her Türlü Fedakârlığı Yapan Bir Örgüttür”

HAK-İŞ’in diğer emek örgütlerinden farklı bir pozisyonda bulunduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ’i sadece bir konfederasyon olarak göremeyiz. HAK-İŞ bu ülkenin ve insanlığın hangi sorunu varsa buna yönelik çözümleri olan, kaygıları olan, bölgemizin ve küremizin hangi zorluğu varsa bununla meşgul olan, insanlığın hüzünlerini paylaşan, sevinçleriyle sevinen, ülkemizin birliği için her türlü fedakârlığı yapmaya çalışan bir sivil toplum örgütüdür” dedi.

Anadolu’nun tarih boyuncu göç alan bir coğrafya olduğunu kaydeden Arslan, “Anadolu dünyanın en çok göç alan topraklarıdır. Anadolu pek çok insana bir kurtuluş, bir umut, yeniden vatan olmuştur. Bu topraklar bizim başkalarını misafir ettiğimiz topraklardır. Ancak bizim gidecek başka yerimiz yok. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Bu toprakların kıymetini bileceğiz. HAK-İŞ olarak bunun değerini bilerek hareket ediyoruz” diye konuştu.

“Kamuoyuna HAK-İŞ’i Doğru Anlatma Mecburiyetimiz Var”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş'in büyük zorlukları aşarak, büyük mücadeleler vererek bu günlere geldiğini söyleyen Arslan, aynı gayretin, aynı heyecanın, aynı enerjik yaklaşımın sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Arslan; “Hizmet-İş Sendikamız her şeye rağmen Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olarak güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Önümüze konan engelleri, zorlukları aşarak varlığımızı sürdürme gayretimizi, heyecanımızı, inancımızı kaybetmeden yola devam ediyoruz. Hem faaliyetlerimiz, hem değerlerimiz, hem işçi-işveren ilişkimiz hem de Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına bakışımızla HAK-İŞ’i ve Hizmet-İş'i kamuoyuna doğru anlatma mecburiyetimiz var” dedi.

“Toplumda Hangi Sorun Varsa HAK-İŞ Orada En Önde Olmak Zorunda”

Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıp bununla mücadele için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arslan; “Toplumda hangi sorun varsa HAK-İŞ orada en önde olmak zorunda. Kadına yönelik şiddet varsa HAK-İŞ orada en önde olmak zorunda. 2021 yılında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde 81 ilde etkinlik yapan tek konfederasyonuz. Kadına yönelik şiddet, insanlığa yapılmış bir şiddettir. İnsanlık suçudur. İnsanlık onuruna yapılan bir saldırıdır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak zorunda değil miyiz? Kadınların kıyafetlerinden dolayı işyerlerine, üniversitelere alınmadıkları zamanlarda yine üniversitedeki gençlerle dayanışma içinde olan HAK-İŞ’ti. O mücadelelerin içinde de yer aldık. Evlatları zorla dağa kaçırılmış annelerin yanında da yer aldık. Diyarbakır Anneleri’nin yanındayız” diye konuştu.

“Demokrasiyi Savunmak Bize Düşüyor”

Bugüne kadar demokrasiyi zedelemek adına yapılan tüm girişimlerde demokrasiyi savunduklarını ve bundan sonra da savunmaya devam edeceklerini söyleyen Arslan; “Demokrasiyi savunmak bize düşüyor. 12 Eylül Darbesi’nde bir kısım örgütler, darbecilerle iş birliği yaptılar. Türkiye’nin demokrasisine yönelik saldırıları alkışladılar. İşçilerin kazanılmış haklarını darbecilerle beraber ellerinden aldılar. Bugün ikramiyelerimizde 112 gün sınırı varsa bu, 12 Eylül’ün sonucudur. Kıdem tazminatımıza tavan getirilmişse, 12 Eylül rejiminin sonucudur. 28 Şubat sürecinde HAK-İŞ, demokrasiye sahip çıktığı için tehdit edildi. Darbenin muhataplarının kim olduğu da belli, darbeye kimlerin direndiği de” şeklinde konuştu.

“Her Zaman Demokrasinin Yanında Yer Alacağız”

15 Temmuz darbe girişiminde HAK-İŞ olarak tüm şehirlerde demokrasiye sahip çıktılarını vurgulayan Arslan; “15 Temmuz’da sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında HAK-İŞ’ten, Memur-Sen’den arkadaşlar hiçbir hesap yapmadan meydanlardaydı. Sonrasında da 1 ay süren demokrasiye sahip çıkma mitinglerine tüm HAK-İŞ olarak katıldık. Anadolu’daki her şehirde üyelerimizin nasıl bir mücadele içerisine girdiğine şahit olduk. Bu yüzden ‘HAK-İŞ, Türkiye’nin gücü’ derken bundan bahsediyoruz. Demokrasimizin geleceği için de bize görev düşüyor. HAK-İŞ, bundan sonra da bu sorumluluğu yerine getirmek zorunda. Teröre de Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik saldırılara da Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kast eden yaklaşımlara da HAK-İŞ olarak ülkemizin yanında yer alacağız” ifadelerine yer verdi.

“Bütün Mazlum Coğrafyalarda Olmamız Gerekiyor”

Arslan, Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu AHİK’in Karabağ şehitlerinin aileleri için açtığı kampanyaya destek olacaklarını da duyurdu. Arslan, HAK-İŞ'in yardımlarının nerelere uzandığını şu cümlelerle anlattı: “HAK-İŞ'in Hizmet-İş Sendikamızın, Öz Sağlık-İş Sendika’mızın, Öz Çelik-İş Sendika’mızın bağış hesaplarında biriktirdiğimiz miktarı Karabağ şehitlerinin aileleri içen teslim edeceğiz. ‘Karabağ nere, Türkiye nere?’ diyemeyiz. Karabağ’daki şehitler bizim şehitlerimiz. Kafkasya’dan Balkanlara, Ortadoğu’dan Afrika’ya nerede bize ihtiyaç varsa orada olmaya çalışıyoruz. Bizim Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da hâsılı bütün mazlum coğrafyalarında olmamız gerekiyor. Çünkü bizim oralarda bir geçmişimiz var.”



HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Ocak 2022 12:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu