ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ 44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI

24 Ocak 2022 11:32, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ 44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Ocak 2022 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı  Hizmet-İş Sendikamızın 44. Kuruluş Yıldönümü’ne katıldı.

“Hak ve Emek Mücadelesinde 44 Yıl” temasıyla düzenlenen programa  Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, Genel Sekreteri, Genel Merkez Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, Ankara Şube Başkanları, Komite başkanları, uzmanlar ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikasının kuruluşundan bugüne samimiyetle çalıştığını ifade ederek, emek ve hak mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucularına Teşekkür Etti

Kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere, kurucu üyelerimize teşekkür eden Arslan, vefat eden kurucu üyemiz Ömer Kaplan’a Allah’tan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diledi.

“Hizmet-İş’in Geldiği Nokta, Fedakârca Çalışmanın Getirdiği Başarının Somut Örneğidir”

Hizmet-İş’in mali imkânsızlıklardan dolayı genel yönetim kurulu üyelerinin maaşsız, sigortasız çalıştığı, araçsız, binasız, kirasını bile ödeyemediği dönemlerden bugün ülkemizin en büyük işçi sendikası konumuna ulaştığını kaydeden Arslan, “Hizmet-İş’in geldiği nokta, inanarak fedakârca çalışmanın getirdiği başarının somut bir örneğidir” dedi.

“Amacımız, Hizmet-İş’i kuran yiğit insanların emanetini aynı istikamette, aynı heyecanla geleceğe taşımaktır”

Hizmet-İş’i geleceğe taşıma heyecanını kaybetmediklerini ifade eden Arslan, “Bu heyecan bizim için çok önemlidir. Amacımız, bu sendikayı kuran yiğit insanların emanetini aynı istikamette, aynı kararlılıkla ve aynı heyecanla geleceğe taşımaktır” dedi.

“Belediyelerde en büyük ve uzun grevleri Hizmet-İş yaptı” 

Hizmet-İş 1979-84 yılları arasında imkânsızlıklar noktasında zor bir süreçten geçtiğini belirten Arslan, 1984 ten sonraki süreç sendikamızın ilklere imza attığı dönemdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk Kapıcılar Grevini 1985 yılında Hizmet-İş olarak biz gerçekleştirdik. 1991’ yılında Çankırı’da, 1992’de Bursa’da, 1995’te Konya’da, 1998’de Ankara’da yaptığımız tarihi grevler, emek ve hak mücadelemizin nasıl bir inanç ve kararlılıkla sürdürüldüğünün somut ifadesidir” diye konuştu. 

“90’lı yıllar Hizmet-İş’in rüştünü kabul ettirdiği yıllardır”

Hizmet-İş Sendikamızın ‘90’lı yıllarda sadece grevlerle değil, çeşitli eylemlerle de öne çıktığını belirten Arslan, “‘90’lı yıllar sendikal mücadelemizin zirve yaptığı yıllardır. 1990-2000 arasında yaşadığımız yoğun mücadele süreci bizim için hem öğretici hem de Hizmet-İş’in rüştünü kabul ettirdiği yıllardır” şeklinde konuştu.

“Kuruluş ilkelerimizden ve değerlerimizden asla taviz vermedik”

Hizmet-İş Sendikamızın 44 yıllık tarihi boyunca çok zor süreçlerden geçtiğini ve zayıflatılmak istendiğini kaydeden Arslan, “Geleceğe emin adımlarla yürüyen sendikamızın önünü bir takım müdahalelerle kesmek istediler. Ancak kuruluş ilkelerimizden güç alarak bunlara fırsat vermedik, değerlerimizden taviz vermedik” dedi.

“Geleceğe hedefler koyarak ilerledik”

Hizmet-İş Sendikamızın Türkiye’nin, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun ve 20. No’lu işkolunun en büyük sendikası olduğuna dikkat çeken Arslan, bu başarıya hedefler koyarak ulaştıklarını söyledi.

Genel Başkanımız Arslan, şunları kaydetti: “2007 yılında gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzun teması, ‘Geleceğimiz hayallerimiz kadardır’ şeklindeydi. 2007-2011 çalışma dönemimiz her alanda sendikamızın kendisini geliştirip yenilendiği bir dönem oldu. Bu dönemde çok önemli bir kısım uluslararası ilişkilere de imza attık. Türkiye’de yapılan Dünya Su Forumuna katılan tek sendika olduk.  2011’deki Genel Kurulumuz, yeni bir anlayışı öne çıkardığımız bir genel kuruldu. 2011’deki Genel Kurulumuzdaki temamız ‘Örgütlenme… Zirve… Yapabiliriz…’ idi. O dönem sendikamız iş kolumuzdaki 3. Büyük sendikaydı. Ama biz bir hedef koymuştuk. Yoğun örgütlenmeyi ve zirveyi hedeflemiştik. 2015 yılındaki Genel Kurulumuzun ardından zirveye ulaştık. Ülkemizin en büyük işçi sendikası olduk.”

“Kamuda taşeron işçiliğiyle mücadelemiz tarihi bir mücadeledir”

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş Sendikamız tarafından yürütülen taşeron işçiliğiyle mücadele neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradeyle 1 milyona yakın taşeron emekçisinin kadro aldığını kaydeden Arslan, bu büyük mücadelelerinden dolayı onur duyduklarını söyledi.

2014 yılında 6 bini aşkın taşeron emekçisiyle Ankara’da büyük bir buluşma gerçekleştirdiklerini ve “Sendika Seni Korur”,  “Hakkın Bize Emanet” temalarıyla mücadelenin startını verdiklerini hatırlatan Arslan, “Ankara’da gerçekleştirdiğimiz bu büyük buluşmamız, taşeron işçiliğiyle mücadelede tarihi bir dönüm noktasıdır. Ardından, bizim için kabul edilmesi mümkün olmayan bir süreç söz konusu oldu, ÖSP önerildi. ‘ÖSP’ye Hayır Mitingi’ yapan sadece HAK-İŞ ve Hizmet-İş oldu. 2003 yılında başlattığımız taşeron işçiliğiyle mücadeleyi kadroya sonuçlandırdık” şeklinde konuştu.

“Üyelerimiz sendikalarımızdan koparıldılar”

2019 yerel yönetim seçimleri sonrasında HAK-İŞ’e bağlı sendikalardan baskı ve tehditle 60 bin üyenin istifa ettirildiğini belirten Arslan, “Üyelerimizin sendikalarımızdan koparılması HAK-İŞ’in veya sendikalarımızın yaptığı bir yanlıştan dolayı değil, tam tersine ilkeli ve kararlı yürüyüşümüzden dolayıdır” dedi.

“Baskılara rağmen asla vazgeçmedik”

HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendikalar içinde en büyük baskının Hizmet-İş Sendikamızın üyelerine yapıldığını söyleyen Arslan, bütün baskılara, işten çıkarmalara ve istifalara rağmen mücadeleden asla vazgeçmediklerini söyledi.

“Mimarı olduğumuz yasada en ağır bedelleri ödedik”

696 sayılı KHK’ya ilave yapılan bir düzenleme ile 100 bine yakın Hizmet-İş’li emekçinin diğer sendikalara üye olduğunu kaydeden Arslan, her şeye rağmen Türkiye’nin en büyük sendikası olma unvanını devam ettirdiklerini söyledi.

“Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mazlumlarına borcumuz var”

2011’deki genel kurulda alınan kararı hatırlatan Arslan, “Bizim; ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mazlumlarına borcumuz var.  Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mağdurları HAK-İŞ’ten alacaklıdır. HAK-İŞ, bu misyonu temsil ediyor. ‘Yorulduk, vazgeçtik, mücadeleyi biraz durduralım’ diyemeyiz çünkü arkamızda milyonların vebali var. Sadece üyelerimizin değil, üye olmayıp dualarını esirgemeyen insanların dualarını yarım bırakamayız” diye konuştu.

“Memur zammının kamu işçilerine de uygulanmasını istiyoruz”

Kamu çerçeve protokolünde kamu çalışanları için geçerli olan zammın hepsinin işçiler için de geçerli olmasını ümit ettiklerini belirten Arslan, şunları söyledi: “Memurlara uygulandığı gibi enflasyon + toplu sözleşme zammının ilave edilerek 1 Ocak'tan itibaren kamu işçilerine de uygulanmasını istiyoruz. Belediye başkanlarımıza da buradan çağrı yapıyorum: Toplu sözleşmelerimizi en az kamu çerçeve protokolündeki şartlara uyarak gerçekleştirmek istiyoruz. Hayat pahalılığının, enflasyonun, yaşamın çok ağırlaştığı bu dönemde bize düşen de budur. Bu zorlukları aşmak için daha çok mücadele edeceğiz. Ülkemizin bütün bu zorlukları aşacağına, ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Bu sıkıntıların geçici olduğunu düşünüyorum. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmış olan bu ülkenin geçmişte olduğu gibi bugün de bu zorlukların üstesinden geleceğine inanıyorum. Bunu başaracağız ama bu zorlukları görmemiz, bilmemiz, buna göre de tedbir almamız gerekiyor. Bunun için ülkemizin potansiyeline güveniyorum” şeklinde konuştu.

Tanrıverdi: “Hizmet-İş her zaman farklı ses, farklı bir soluk oldu”

Hizmet-İş Sendikamızın 44. yılını zengin bir derinlikte kutladığını ifade eden Hizmet-İş Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Hizmet-İş, ‘önce insan, önce emek’ diyen anlayışın vücut bulduğu mekândır. Hizmet-İş emek dünyasına adım attığı günden itibaren her zaman farklı ses, farklı bir soluk olmuştur. Her alanda emekçilerin, çalışanların, sessiz yığınların sesi olmuştur. İlklerin ve enlerin sendikası olmuştur” dedi.

“Sendikamız Toplumsal Hizmet Sendikacılığını Benimsemiştir”

Konuşmasında sendikamızın kurulduğu 1979 yılından günümüze kadar gerçekleştirdiği mücadeleyi örneklerle hatırlatan Tanrıverdi, “Hizmet-İş ülkemizin geleceğini aydınlatmak adına yola çıkmıştır.  Bugün Hizmet-İş ücret sendikacılığını aşan politikalar geliştirmiş, çağımızın şartlarına uygun sendikacılık anlayışını ortaya koymuştur. Sendikamız toplumsal hizmet sendikacılığını benimsemiştir. Sendikamız bu anlayış gereği üyelerinin refah ve gelirlerini artırmanın yanında,  nerede mazlum varsa onların elinden tutmayı kendine amaç edinmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’ye günün anısına bir çiçek verdi.

Kuruluş Yıl Dönümü Anısına Pastası Kesildi

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Yönetim Kurulu üyeleri kuruluş yıl dönümü anısına yaptırılan pastayı keserek, Hizmet-İş Sendikamıza nice yıllar dileklerinde bulundular.


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ocak 2022 11:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu