“EMEK HAREKETİNİN GÜÇLÜ SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

28 Ocak 2022 16:58, Basın


“EMEK HAREKETİNİN GÜÇLÜ SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2022 yılı Ocak istatistiklerine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun işçilerin takdirini kazanmaya devam ederek bütün zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “Emek hareketinin güçlü sesi olabilmek ve emeğin geleceğini inşa edebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2022 yılı birinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir HAK-İŞ için çalışıyoruz. 

HAK-İŞ zorluklara rağmen büyük mücadele örneği vermektedir. 

Bütün zorluklara rağmen, yürüdüğümüz kutlu yolda bize inanan ve güvenen bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyoruz. Daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir HAK-İŞ için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Çünkü biz Türkiye’nin gücünün HAK-İŞ'in gücü olduğuna gönülden inanıyoruz. HAK-İŞ’in büyümesinin Türkiye'nin büyümesi anlamına geldiğini biliyoruz. 

Açıklanan istatistikler, toplam 15 milyon 294 bin 362 işçinin sadece yüzde 14,32’sine denk gelen 2 milyon 189 bin 645’inin sendikalara üye olduğunu göstermekte ve bize yeni sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikasız bütün çalışanları HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.

HAK-İŞ’e Bağlı Sendikalarımız Türkiye Birincisi ve Üçüncüsü Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamız 243 bin 643 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası, Öz Sağlık İş Sendikamız da 184 bin 845 üye sayısı ile Türkiye’nin üçüncü büyük sendikası olma özelliğini korudu. 

HAK-İŞ’e bağlı Öz Orman-İş Sendikamız, Öz Gıda-İş Sendikamız, Öz Ağaç-İş Sendikamız, Medya-İş Sendikamız, Öz Finans-İş Sendikamız, Öz Sağlık-İş Sendikamız kendi işkollarında birinci oldu. Türkiye’nin en büyük sendikası da olan Hizmet İş Sendikamızla birlikte, Konfederasyonumuza üye toplam 7 sendikamız sektörünün lideri oldu.

HAK-İŞ Teşkilatına teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ bütün olumsuzluklara karşın büyüklüğünden ve gücünden hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam edecektir. Konfederasyonumuz, 729 bin 487 üye sayısı ve 21 üye sendikası ile birlikte örgütlenmeyi büyümeyi ve güçlenmeyi sürdürecektir. 

HAK-İŞ’e inanan, güvenen ve bu yolda bizimle beraber yürüyen bütün emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz, daha büyük ve daha güçlü Türkiye ve HAK-İŞ için çalışmaya, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ocak 2022 16:58, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu