ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

29 Ocak 2022 13:40, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Ocak 2022 tarihinde Hizmet-İş sendikamızın Trabzon Şube Başkanlığının 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Hizmet-İş sendikamızın Trabzon Şube Başkanlığının 6. Olağan Genel Kuruluna, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-iş Sendikası Yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekit Aktürk, HAK-İŞ Trabzon il Başkanımız İsmail Hakkı Kaplan, Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, HAK-İŞ Ordu İl Başkanımız Nevzat Acu, Konfederasyonumuza Bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert,  Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Hizmet-İş Sendikası Komite ve Genel Denetleme Kurulu Üyeleri HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Trabzon Şube ve İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Trabzon’un konfederasyonumuz ve Hizmet-İş sendikamız için önemli merkezlerden biri olması nedeniyle, yapılan kongremizin önemli olduğunu ifade etti.

Trabzon Şubesinin eski yönetimlerinde yer alan isimleri anan Arslan, Trabzon Şubesinde geçmişten bugüne görev yapan herkese teşekkür etti.

“HİZMET-İŞ 44 Yaşında”

Arslan, Sendikamızın geçtiğimiz günlerde 44. kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, “Hizmet-İş bugünlere HAK-İŞ değerlerini bayraklaştırarak gelmiştir. Arkamızda ne sermaye desteği, ne siyasi destek, ne ideolojik destek vardı.  Sendikamız uluslararası birtakım kuruluşların desteğiyle değil, 1979 yılında Adıyaman Belediyesi’ndeki bir grup inanmış işçi kardeşlerimizle kuruldu” diye konuştu.

Genel Başkanımız Arslan, sendikamızın bugünlere gelmesine emeği olan başta Kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Arslan: “Biz, Büyüdükçe Küçülmeyi ve Başımızı Öne Eğmeyi Öğrendik”

Sendikamızın kuruluş amacıyla ilgili konuşan Arslan; “Bu sendikayı ülkemizin tarihine, kültürüne, medeniyetine inançlarına uygun olarak, milletimizin hak ettiği yerli ve milli sendikal duruş için kurduk. Sadece inandık ve inandığımız değerler doğrultusunda mücadele ettik. Sendikamızın ilk günkü değer ve ilkeleriyle yola devam etmesinin nedeni temelinin sağlam olmasıdır. Bu davaya inandığımız için Rabbim bize en büyük işçi sendikası olmayı nasip etti. Biz, büyüdükçe küçülmeyi, başımızı öne eğmeyi öğrendik. Rabbim bizi bu istikametinden ayırmasın” şeklinde konuştu.

“Bu Ülke İçin HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e İhtiyaç Var”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğunu her platformda vurguladıklarını belirten Genel Başkanımız Arslan, “Bu ülke için HAK-İŞ ve Hizmet-İş’e ihtiyaç var.  Bu ülkenin gücüne güç katmak, birliğini ve beraberliğini sağlamak için bize ihtiyaç var. Ülkemizi içerideki ve dışarıdaki tüm hainlere karşı korumak için güçlü olmalıyız. Halen üye yapmamız gereken milyonlarca işçi var.  Bugün 1 milyona yakın kamuda ve belediyelerde çalışan taşeron şirketlerdeki arkadaşlarımız kadrolu işçi olarak görevlerine devam ediyorlar. Bu kolay olmadı. 15 yıllık emeğimizin sonucunda kazanılan başarılar var. Biz, çalışanların ücretli köle, ücretli maraba muamelesi gördüğü durumlara karşı isyanımızı, inkârımızı her seferinde haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“1 Milyona Yakın Arkadaşımızın Kadro Meselesini Çözdük”

Arslan, Özel Sözleşmeli Personel konusunda diğer konfederasyonlardan ayrı bir yol izlediklerini ve mücadeleler sonucu ÖSP düzenlenmesini çöpe attıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çalışma Bakanlığıyla çalışarak 1 milyona yakın arkadaşımızın kadro meselesini çözdük. Liberalleşmenin zirveye çıktığı, özelleştirmenin artık özelleştirilecek yer bırakmadığı, bütün dünyanın kamuda küçülmeye gittiği dönemde Cumhurbaşkanımız dünyada bir ilki başardı. Herkesin ‘Taşeron devam etsin’ dediği yerde taşeronların anlayışını ve mevzuatını çöpe attı” dedi.

“Tüm Çalışanların Haklarını En İleri Noktaya Yükselteceğiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, belediyelerde çözmeleri gereken sorunların olduğunu hatırlatarak, “Taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın eski kadrolu arkadaşlarımızla aynı maaşı almaları konusunda hiçbir hukuki engel yok. Belediye şirketlerinde çalışan işçilerde 52 günlük ikramiye alabilir.  Burada bize düşen görev eski-yeni ayrımı yapmaksızın tüm çalışanların haklarını en ileri noktada yükseltmek. Bunun için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

KİT’lerde çalışan emekçilerin kadro sorunu ile ilgili konuşan Arslan, konuyla ilgili düzenlenmenin en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

“Mücadeleyi Sonuna Kadar Sürdürmeye Kararlıyız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından dün açıklanan ‘işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2022 Ocak ayı istatistikleri’ ile ilgili konuşan Arslan, “Türkiye’nin pek çok yerinde binlerce üyemiz baskılarla ve tehditlerle Sendikamızdan istifa ettirilmesine rağmen Allah’a çok şükür üye sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Bu, bizim için son derece kıymetli ve önemli. HAK-İŞ mensuplarını baskıyla ve tehditle sendikalarımızdan koparanlardan gün gelir yaptıklarının hesabı sorulur. Unutmadık, unutmayacağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız” dedi.

“Üyelerimizin İradesi Başımızın Üstünedir”

Tüm mazlum ve mağdurlara HAK-İŞ’in ve sendikamızın borcu var diyen Arslan, “Bu borcu ödemek için mücadele edeceğiz. Bu mücadelemizi birlikte yürütmemiz ve geleceği birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Sizlerden sendikamıza daha fazla sahip çıkmanızı istiyoruz. Tüm sorunları çözemeyebiliriz ama sorunlardan asla korkmayacağız, çözmek için mücadele edeceğiz. İşçilerimizin, üyelerimizin iradesi başımızın üstünedir” şeklinde konuştu.

Aşı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, herkesi aşı olmaya davet etti.

Trabzonspor’dan övgüyle bahseden Arslan ‘Büyük Başkan’ tezahüratları eşliğinde konuşmasını tamamladı.

Genel Başkan Yardımcımız Öz, 3 temel soruna dikkat çekti

Sendikamızın geçmişte Trabzon’da yaptığı mücadelelere vurgu yaparak sözlerine başlayan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz; “Trabzon, bugün önemli ve büyük bir şubemiz. Bu şubenin kilometre taşlarını geçmişte görev yapan yöneticilerimiz, komite başkanlarımız, temsilcilerimiz ve gönüllü ordumuzu oluşturan üyelerimiz santim santim dokumuştur” dedi.

Bugün geldiğimiz noktada yeni gündemler oluştuğunu belirten Öz, şunları kaydetti: “Ülkemizde son dönemlerde ekonomik parametrelerde ciddi bir hareketlilik var. Bu hareketlilik temelde üç sorunu gündemimize getirdi.  Bunlardan birincisi toplu iş sözleşmeleriyle günün ekonomik koşullarının yakalanması, ikincisi toplu iş sözleşmeleriyle ikramiye gün sayısının yükseltilmesi, üçüncüsü ise 6772 sayılı kanun gereğince tıpkı kamu çalışanlarında olduğu gibi yılda 52 yevmiye tutarındaki ikramiyenin belediyelerin şirketlerinde çalışan emekçilere verilmesidir. Bu talepleri biliyoruz. HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak bu taleplerin gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz.”

“Günün Koşullarını ve Belediyelerimizin İmkânlarını Dikkate Alarak Hep İleriye Bakacağız”

Hizmet-İş’in her zaman onurlu mücadeleler ortaya koyduğunu belirten Genel Başkan Yardımcımız Öz; “Çalışanlarımızın geleceğini teminat altına almak için omuz omuza mücadele ederek bugünlere geldik. Dün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mız tarafından açıklanan sayılara göre bugün 245 bin üyemiz var ama bu bizim için yeterli değil. Çünkü biz çalışanların başını dik tutmak üzere, çalışanların geleceğini inşa etmek üzere görev yapıyoruz. Hiçbir zaman çalışanların hak ve hukukunu bir santim dahi geri götürmedik. Onun için bugün sizlerin karşısında başımız dik ve alnımız ak olarak bulunuyoruz. Günün koşullarını ve belediyelerimizin imkânlarını dikkate alarak hep ileriye bakacağız. Bu mücadeleyi birlikte ve hep beraber yapacağız” şeklinde konuştu.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Cora: “Demokrasi Fotoğrafının İçinde HAK-İŞ Mümtaz Bir Yer Edinmiştir”

Genel kurulda delegelerimize hitaben bir konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise sendikaların önemine vurgu yaparak; “HAK-İŞ, 46 yıl boyunca ortaya koyduğu değerler ve eylemlerle sendikacılığın nasıl yapılması gerektiğini tüm Türkiye’ye göstermiş ve tüm kesimlerden takdir toplamış bir konfederasyondur. HAK-İŞ’i diğerlerinden ayıran en büyük özelliği, geçmişte askeri vesayetlerin hakim olduğu karanlık dönemlerde korkmadan, çekinmeden ortaya çıkmış ve demokrasi adına büyük mücadeleler ortaya koymuş olmasıdır. Şu an oluşan demokrasi fotoğrafının içinde HAK-İŞ mümtaz bir yer edinmiştir. Bu vesileyle HAK-İŞ’te görev yapmış herkesi takdirle ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert: “Sendikacılık Gönül İşi”

Geçmişte Trabzon Şube Başkanlığı’mızı yaptığı dönemde gerçekleştirdikleri mücadeleleri hatırlatan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert; “Trabzon’da üç arkadaşımızla çıktığımız mücadelede bizlere inanmayanlar oldu ancak bugün Hizmet-İş’in başarısı da göstermektedir ki, hepsi yanılmıştır.  Sendikacılık gönül işi. Gönüllere inemezseniz sendikacılıkta başarılı olamazsınız. Oturarak, masa başı sendikacılığı dönemi bitmiştir. Üyelerinizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmak zorundasınız. Bugün Türkiye’nin en büyük sendikalarından biriyiz evet, ama benim her zaman bir tarafım Öz Sağlık-İş, bir tarafım da Hizmet-İş’tir” dedi. 

Genel kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ocak 2022 13:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu