28 ŞUBAT DARBESİYLE SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUMUN SINAVI: HAK-İŞ MÜCADELESİ

22 Şubat 2022 12:10, Basın


28 ŞUBAT DARBESİYLE SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUMUN SINAVI:

HAK-İŞ MÜCADELESİ


HAK-İŞ Konfederasyonu, 28 Şubat Darbesinin 25. Yıldönümünde “28 Şubat Darbesiyle Sendikalar ve Sivil Toplumun Sınavı: HAK-İŞ Mücadelesi” konulu panel düzenleyecek. 

“28 Şubat Darbesiyle Sendikalar ve Sivil Toplumun Sınavı: HAK-İŞ Mücadelesi” paneli 28 Şubat 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da Grand Ankara Hotelde (Eski Rixos Otel) gerçekleştirilecek. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın açılış konuşması ile başlayacak panelde, HAK-İŞ eski Başkanı Salim USLU, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç YAZICI, AK Parti 25. ve 26. Dönem Milletvekili-Gazeteci Yazar Aydın ÜNAL, Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar ARSEVEN, HSK Eski Üyesi, Danıştay Üyesi Av. Muharrem ÖZKAYA,  Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet DOĞAN konuşmacı olarak yer alacak. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 28 Şubat darbesinin 25. Yıldönümünde bütün antidemokratik müdahaleleri bir kez daha nefretle kınıyoruz. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, 46 yıllık onurlu tarihinde darbe, muhtıra ve bütün antidemokratik müdahalelere karşı çıkmış, her şart ve koşulda milli iradeden, demokrasi, özgürlükler ve adaletten yana tavır almıştır. HAK-İŞ Konfederasyonu, 28 Şubat darbesinde de milli iradeden yana tavır alarak, Türk demokrasisi ve sendikal hareketin onurunu kurtarmıştır. HAK-İŞ, bu onurlu tavrı nedeniyle ağır bedeller de ödemiştir. 

HAK-İŞ olarak, 46 yıllık onurlu tarihimizde olduğu gibi bugün de darbe, muhtıra ve başka kılıflara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Bu tür yollara tevessül edenleri şiddetle kınıyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ‘Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür’ sözünden hareketle, geçmişte ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları ve bu oyunun aktörlerini ifşa etmeye, bugün de ülkemize yönelik kurulmuş tuzaklara karşı mücadele azmimiz ve kararlılığımızı ortaya koymaya devam ediyoruz. 28 Şubat darbesinin çeyrek asra ulaşan yıldönümünde düzenleyeceğimiz “28 Şubat Darbesiyle Sendikalar ve Sivil Toplumun Sınavı: HAK-İŞ Mücadelesi” konulu panelle, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının darbe döneminde nasıl tutum aldıklarını, o günün tanıklarından, gazeteci-yazar ve akademisyenlerden bir kez daha dinleyecek ve tarihi bir not daha düşeceğiz.” 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Şubat 2022 12:10, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu