ARSLAN, OLEYİS SENDİKASININ İL TEMSİLCİLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

19 Mart 2022 15:57, Haberler


ARSLAN, OLEYİS SENDİKASININ İL TEMSİLCİLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Mart 2022 tarihinde Oleyis Sendikası tarafından düzenlenen İl Temsilcileri İstişare Toplantısı’na katıldı.

İstişare toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Oleyis Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Temsilcileri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve yöneticileri katıldı.

“Sizler Başarmak İçin Buradasınız”

Genel Başkanımız Arslan, Oleyis Sendikası tarafından düzenlenen İl Temsilcileri İstişare Toplantısı’nın hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Sizler ülkemizin 81 ilinde, bu mücadeleye ortak olmak ve birlikte bu mücadeleyi başarmak için buradasınız. Elbette ki sizlerle beraber bu toplantıya katılamayan gönlü burada olan binlerce kardeşimiz var. Kredi Yurtlar Kurumu’nda çalışan 20 bin üzerindeki kardeşimize buradan selamlar göndermek istiyorum. Onlarla bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Sizlerin aracılığıyla onlara selamlarımızı ve muhabbetlerimizi ulaştırın” diye konuştu.

“Geçmişten Dersler Almalıyız”

Arslan, başarıya ulaşmak için her zaman geçmişten alınacak derslerin olduğunu hatırlatarak, “Geçmişi iyi bilelim ve geçmişin analizlerini ve değerlendirmelerini yapalım ve geleceğimizi de onun üzerine inşa edelim” dedi.

“Taşeron Sisteminin Mücadelesini HAK-İŞ Yapmıştır”

Arslan, geçmişten gelen taşeron sisteminin HAK-İŞ’in yoğun mücadelesi ile birlikte tarihin sayfalarına gömüldüğünü belirterek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz dünden bugüne bu mücadelenin neresindeydi ve hangi önemli aşamaları geçerek buralara geldi bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. HAK-İŞ olarak, taşerondaki arkadaşlarımızın kadro alması için, taşeron şirketlerde, kamuda ve belediyelerde çalışan arkadaşlarımızın yaşadıklarını gördük ve bu konuda neler yapmamız gerekiyor diye düşündük. Asla bir üyelik kaygısı, bir aidat kaygısı taşımadan, sendikamızın çıkarını ve menfaatini düşünmeden sadece insan olarak bu insanlara bizim borcumuz var, bu borcu ödemek zorundayız diye düşündük. Bu borcu ödemek bize düşüyor diye düşündük ve bu düşüncelerle taşeronla mücadele yolculuğuna çıktık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Bizlere Destek Olan Her İşçimize Teşekkür Etmek İstiyorum”

Gerçekleştirilen mücadelenin adım adım ilerlediğini ve başarıyla sonuçlandığını ifade eden Arslan, “Rabbim bizi bu yolculuğumuzda da başarılı eyledi. Zorlukları, sıkıntıları asla gerekçe göstermedik ve bu işe varlığımızı koyduk, inancımızı koyduk, hayatımızı koyduk ve bu mücadelede başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik. Bu mücadelede bizlere inanan ve bizimle yol yürüyen ve bugünlere gelmemizi sağlayan adını bilmediğim, elini bir kez sıkmadığımız, bir kere bile aynı yerde bulunmadığımız ama bize inandığı için bizim davamıza sahip çıktıkları için binlerce, on binlerce, yüz binlerce kardeşimize buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Kadro HAK-İŞ’in Başarısıdır”

Her taşeron işçisinin hiçbir şeyi düşünmeden HAK-İŞ mücadelesine destek olduğunu binlerce işçinin bu zor mücadelede kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını söyleyen Arslan, “Mücadelenin ilk yıllarında bizden istenen tek şey vardı o da işçilerimizin kadro talebiydi. Hiç kimse ücret, maaş hesabı yapmadı, sadece kadro almak istiyordu” hatırlatmasında bulundu.

“20 Bin Arkadaşımız Zorla Sendikalarından Koparıldı”

Taşeron mücadelesinde HAK-İŞ dışında hiçbir konfederasyon ve sendikanın mücadele vermediğini herkesin bilmesi gerektiğini belirten Arslan, “HAK-İŞ’in bu konudaki çabasını, gayretini, samimiyetini kimse test etmeye kalkmasın. O zamanlar sahada bizden başka kimse yoktu. Bugün kanun zoruyla işçilerimizi bir sendikaya mahkum ettiler. Bu sendikanın ne geçmişinde, ne bugününde ne de dününde asla sizler yoksunuz, bunu iyi bilin. 20 bin arkadaşımız kanun zoruyla başka sendikalara üye oldular. Kredi Yurtlar Kurumu’ndan örgütlendikleri yerlerde birer şube açmadılar, çünkü sizleri yok saydılar. Onların gözünde çünkü sizler yoksunuz, bunu ben söylemiyorum yaptıkları ortada” şeklinde konuştu.

Kanun zoruyla bulundukları sendikalardan başka sendikalara geçen işçilerin yaşadıkları sıkıntılara da değinen Arslan, “Bunun için istenmediğiniz yerde durmayın. Onlar taşeron sistemindeki kölelik sistemini istiyorlar. Onlar dayatacaklar, siz sessiz kalacaksınız ve sesini çıkaranları da tehdit edecekler. O sendikaları araştırdığınızda nasıl bir sendikacılık yaptığını sizler de göreceksiniz. Sizi yok sayanlara karşı sakın oralarda kalmayın. Ayrıca burası bizim işyerimiz. Bizler tırnaklarımızla kazıyarak mücadele ederek, buralara geldik. O zaman biz hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

“Elimizden Alınan İşyerlerimizi Geri İstiyoruz”

Kredi Yurtlar Kurumu’nun kapısını bile bilmeyenlere hiçbir işçi arkadaşın emanet edilemeyeceğini vurgulayan Arslan, “Kredi yurtlar kurumunun kapısını bilmeyenlere karşı bu arkadaşlarımızı emanet edemeyiz. Kanun zoruyla elimizden alınan işyerlerimizi geri istiyoruz. Mücadeleyi biz yaptık, kadroyu biz aldık, bu bizim hakkımız ve biz hakkımızı istiyoruz. Kimse bize uzaktan gazel okumasın. Bunları HAK-İŞ yaptı. Biz bu sahanın içinden geliyoruz” dedi.

“31 Temmuz’a Kadar Sahalarda Olacağız”

Arslan, HAK-İŞ’in 750 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük ikinci konfederasyonu olduğuna dikkat çekerek, “Bugün sizin emeğinizi, alın terinizi ve mücadelenizi yok sayanlara haddini bildirme zamanıdır. 31 Temmuz’a kadar bunu bitirmemiz gerekiyor. HAK-İŞ olarak bugünden sonra da bütün Türkiye’deki işçileri HAK-İŞ’te olmaya davet ediyoruz. Başarılarımız yeterli değil.  HAK-İŞ’i bekleyen işçilerimiz var. Sadece üye olanlar değil, sendikalı olmayanları da saflarımıza katmak gerekiyor. 750 bin üyemizin 7 milyon olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 31 Temmuz’a kadar yaklaşık 4 ay bir süre olduğuna vurgu yapan Arslan, “Bu zor bir iş ama bu zorluğu burada bulunan ekiple aşacağız. Bütün sendikalarımız sahada sizlere destek olacak. Oleyis sendikamız bu işin liderliğini yapacak. Sahada olacağız. Herkesi sahada istiyorum. İhtiyaç olduğunda, elemana ihtiyaç olduğunda aklınıza gelen her ihtiyaçta işçilerimizle birlikte sizlerle birlikte olacağız” dedi.

“Sendikacılık Tarihi Oleyis İle Başlar”

Oleyis Sendikamızın Türkiye’nin en eski ve tarihe geçmiş bir sendikası olduğunu belirten Arslan, “Sendikal tarih yazılacaksa Türkiye’de Oleyis’ten başlamak gerekiyor. Sendikamız tarihi boyunca elde ettiği her başarı gibi bunu da başarı ile sonuçlandıracak. Bütün zorlukları bir bir aşacağız. Oleyis sendikamızın geleceği sizlerin ellerinizde şekillenecek. Kredi Yurtlar Kurumu da dahil kamu sözleşmelerindeki başarılarının arkasında HAK-İŞ’in dirayetli duruşu var. Sendikacılıksa en iyisini yapacağız. İşçilerin iradesi bizim irademiz olacak. O zaman sadece size sahada mücadele etmek düşüyor, sizlere güveniyoruz. Bu mücadele de 31 Temmuz’a geldiğimizde yeni bir başarı hikayesini hep birlikte yazmış olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Burada Geleceğin Fotoğrafı Var”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, “Bugün çok özel ve güzel bir gün. Burada bir Türkiye fotoğrafı var, burada bir sendikacılık fotoğrafı var, burada geleceğin fotoğrafı var. HAK-İŞ Konfederasyonunda küçük veya büyük sendika, küçük veya büyük işyeri diye bir ayrım yoktur. Burada bütün sendika başkanlarımızın anlatmaya çalıştığı husus HAK-İŞ’in bir tek kalbi vardır ve o kalp hepimizin kalbidir. Konfederasyonumuzun 700 bin üyemiz var ve bu üyelerimizin hepsi HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı gibi, hepinizin birer Mahmut Arslan olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

“Tek Bir Yürek Olmaya Devam Edeceğiz”

Toplantıda konuşan sendikalarımızın genel başkanlarının konuşmalarında HAK-İŞ’in farkını ortaya koyduklarını belirten Yıldız, “Sendikalarımızın Genel Başkanları birçok hususu ortaya koydu, farkımızı anlatmaya, mücadelemizin temelini ortaya koymaya çalıştı. Bu mücadelemizin temelinde bir tek kalp yatar ve o kalpte hepimizin aynı kalbidir” diye konuştu.

“HAK-İŞ Dün Ne İse Bugün Aynısı Olacaktır”

HAK-İŞ’in 46 yıllık tarihinde mücadele ışığının hiçbir zaman sönmediğine dikkat çeken Yıldız, “HAK-İŞ‘in 46 yıllık tarihinde hiçbir zaman mücadele bitmemiştir. O yakılan ateş, artarak devam etmiştir. Tekrar söylemek istiyorum, bizlerde hiçbir anlayış sizinle yaptığımız her yaklaşım kazara ve tesadüf değildir. 10 yıl önce neyse bugün de aynıdır ve yarın da bunun değişik versiyonlarını fazlasıyla yapacağımızı belirtmek istiyorum. Türkiye’nin birinci sendikası Hizmet-İş Sendikamızdır. Türkiye’nin lider sendikasıdır.  Yine üçüncü büyük sendikası da HAK-İŞ’tedir. Bütün sendikalarımız büyüyerek yoluna devam etmektedir.  20 sendikamızda alanda mücadelesini devam ettirmekte bütün arkadaşlarımız sahada ve iş yerlerinde bütün HAK-İŞ olarak seferber olduk. Bizim için her bir kişi Mahmut Arslan'dır. Biz bu onurla ve kıvançla HAK-İŞ'de sendikacılık yapıyoruz ”dedi.”

 Yıldız ,''Biz Türkiye'deki bütün emekçileri HAK-İŞ çatısı altında mücadele etmeye çağırıyoruz. İşçinin evi HAK-İŞ'dir. Burada mücadeleyi beraber yapacağız. Genel başkanımız Mahmut Arslan'nın vizyonu boyutu da mücadelede başarılı olmaktır  ve bunu da hamdolsun başardık. Genel Başkanımız Mahmut Arslan,bütün iş kollarında istisnasız hiç kimsenin dışarıda kalmayacağı mücadeleyi beraber oluşturacağı ortamı sağlanmış, bize liderlik etmiştir. Onun içinde dünyada sendikal hareketin de lideri konumuna gelmiştir'' ifadelerinde bulundu.  

İstişare toplantısında Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz,  Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Yardımcısı Halil Özdemir birer  konuşma yaptılar.

Program, konuşmaların ardından hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


19 Mart 2022 15:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu