TERÖR, DEHŞET VERİCİ KANLI YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

21 Ağustos 2012 14:00, Basın


 

HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ

TERÖR, DEHŞET VERİCİ KANLI YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

 


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Gaziantep’te Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü otomobil ile gerçekleştirilen hain saldırıyı nefretle kınarken, “Terör dehşet verici kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha lanetliyor, nefretle kınıyoruz” dedi.

ARSLAN, artan terör saldırıları konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü belirterek, toplumun her kesimini temsil eden kuruluşların oluşturduğu “Birliğe Çağrı Platformu”nu göreve davet etti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gaziantep’te Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü bir otomobil ile gerçekleştirilen, ilk belirlemelere göre 8 vatandaşımızın ölümüne, 64 vatandaşın da yaralanmasına neden olan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bir Ramazan Bayramı akşamında, terör bir kez daha kanlı yüzünü göstermiş, eli kanlı teröristler masum insanların canına kıymıştır.

Terör sorunun çözümü konusunda pek çok kesim tarafından adımların atıldığı, pek çok kesimin elini taşın altına koyduğu bir dönemde, saldırıların ülkenin dört bir yanına yayılarak artış eğilimine girmesi, terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikardır.

Terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır. Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerinin de görüş ve önerilerini sunacağı bir sürece her zamankinden daha büyük bir aciliyet olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Artan terör saldırıları konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşmektedir. Hatırlanacağı üzere 2011 yılında terör saldırıları sonrasında oluşan hassasiyetin kardeşlik bağlarımızı zayıflatmasının engellenmesi ve birliğimizin perçinlenmesi için toplumun her kesimini temsil eden kuruluşlar olarak “Birliğe Çağrı Platformunu” kurmuştuk. HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu “Birliğe Çağrı Platformu” önemli kararlar almış, ancak o tarihlerde meydana gelen Van Depremi nedeniyle bu süreç kesintiye uğramıştı. “Birliğe Çağrı Platformu” yeniden toplanmalı ve teröre karşı birlik ve bütünlüğün sağlanması konusunda inisiyatif almalıdır.

HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’dan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

 

 

 

 

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Ağustos 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu