HAK-İŞ BAŞKANI KADRO TALEBİNDE BULUNDU

03 Ocak 2022 15:30, Haberler


HAK-İŞ BAŞKANI KADRO TALEBİNDE BULUNDU

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan. kamu kurum ve kuruluşlarında geçici elaman olarak çalışan binlerce insanın umudu oldu. Geçenlerde köşe yazımda devlet kurumlarında şirket elemanı olarak çalışan binlerce personelin sesini duyurmuştum.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e bir mektup göndererek kamuda kadrosuz çalışan binlerce elemanın kadroya geçmesini istedi.

Arslan, mektubunda kamu ve kurumlarda sözleşmeli olarak çalışan şirket elemanlarının istihdam edilmesini ve kadroya alınmasını istedi. Kamu kurumlarında binlerce eleman kadrosuz çalışıyor daha önce verilen taşeron kadroda bu elemanlar faydalanamadı.

Mahmut Arslan geçici ve mevsimlik işçilerinde yerel yönetimlerde ve belediyelerde çalışan elamanlarında bu kadrodan faydalanmasını istedi. Arslan geçici ve mevsimlik işçilerin şirket elemanlarının kadroya geçirilmesi yönünde bir kanuni düzenleme yapıl-masını ve KHK ile kurulan belediye şirketlerinde çalışan işçilere 6772 sayılı kanun gereği verilmesi gereken ilave tediyenin ödenmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasını istedi. 

Arslan; 'Taleplerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ilettik. Çalışma Bakanlığı’nın bu yönde bir düzenleme yapmasını istiyoruz" dedi.

Özellikle Sağlık Bakanlığı’na bağlı çağrı merkezlerinde ve ASSİST ve MHRS gibi diğer kurumlarda çalışan binlerce eleman kadroya geçmek için gün sayıyor. Daha önce Ankara Milletvekili Servet Ünsal ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için yazılı soru önergesi vermişti.

Yaklaşan genel seçimlerde AK Parti milletvekilleri devlet kurumlarında kadrosuz çalışan binlerce şirket elemanlarına kadro verilmesini istiyor. Yıllardır kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce şirket elamanı kadro bekliyor. 

Her an işten atılırım korkusu yaşayan bu elemanlar bir an önce hükümetin kadroya almasını bekliyor.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Ocak 2022 15:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu