ARSLAN, CNTM GENEL KURULUNDA KONUŞTU

27 Mart 2022 13:44, Haberler


ARSLAN, CNTM GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  Genel Sekreterimiz Eda Güner ile birlikte Moritanya CNTM Konfederasyonunun 3. Olağan Genel kuruluna katıldı. Programa Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmet Halfaya da eşlik etti.

Arslan, 26 Mart 2022 tarihinde CNTM Konfederasyonunun 3. Olağan Genel Kuruluna katılarak delegelere hitap etti. Arslan konuşmasında şunları kaydetti:


"CNTM ve HAK-İŞ olarak uzun süredir güçlü ve önemli ilişkilerimiz var. Moritanyadaki sendikal mücadeleyi yakın takip ediyor ve kutluyorum. Dün gerçekleştirilen Kadın Çalıştayını da çok başarılı bulduğumuzu belirtmek isterim. Kadınların sendikal mücadeleye daha çok katkı vermesi önemli.

HAK-İŞ Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden birisidir. Sizlere 750 bin üyemizin selam ve dualarını getirdim. CNTM ile sadece ikili işbirlikleri kapsamında değil, ITUC’da da birlikte çalışıyoruz. 

Heyet ile birlikte ziyaret ettiğimiz Moritanya Çalışma Bakanının sendikal hareketin her kesimine eşit mesafede olduğunu söylemesini çok önemli buluyorum. Son yıllarda Moritanya’da çalışma hayatına ilişkin yapılan reformlardan çok mutlu olduk ancak daha yapılması gerekenler olduğunu biliyoruz."

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa da değinen Arslan, "Biz Türkiye olarak saçının, gözünün, derisinin rengi ne olursa olsun bütün insanlık için kapımızı açtık" dedi. Arslan,  bunun dışındaki yaklaşımlar kınadığını ifade etti   

HAK-İŞ'in CNTM ile yeni bir yaklaşımı 2018’de ortaya koyduğunu, Kudüs ve Filistin Sendikalar Destek Birliğini kurduğunu animsatan Arslan,  "Bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Arslan,  CNTMnin bugün gerçekleştirdiği 3. Olağan kongresini çok önemsediğini belirterek,  "HAK-İŞ olarak CNTM ile olan işbirliklerimizi daha da ileriye taşıyacağız. İki halkın kardeşliğini çalışanların sorunlarını çözmek için kullanacağız ve bunu başaracağız. Kongrenin tüm Afrika Sendikal hareketine başarılar getirmesini diliyorum" diye konuştu.  

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Mart 2022 13:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu