ARSLAN ŞANLIURFA'DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

30 Mart 2022 18:40, Haberler


ARSLAN ŞANLIURFA'DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Mart 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve şirketi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  şube başkanları, ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, belediye bürokratları ve üyemiz emekçiler katıldı.

“Emekçilerin beklentisi, asgari ücrette yeniden artış yapılmasıdır ve bu makul bir beklentidir”

Törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, asgari ücretin yeniden belirlenmesi tartışmalarına değindi.

Arslan, “HAK-İŞ olarak Asgari Ücret Komisyonunun 2022 yılı için Cumhurbaşkanımızın da gayretleriyle beklentilerin üzerinde gerçekleştirdiği zam, enflasyondaki artışın devam etmesi, Rusya’nın Ukrayna saldırısı ile ortaya çıkan yeni durum, pandeminin getirmiş olduğu maliyetlerle birlikte yeniden tartışılmaya başlanmıştır. Kamuoyunun ve çalışanların beklentileri yılsonunu beklemeden asgari ücrette yeniden artış yapılmasıdır ve bu makul bir beklentidir.  HAK-İŞ olarak yılsonundan önce Asgari Ücret Komisyonunun yeniden toplanması çağrılarını olumlu buluyoruz, destekliyoruz. Yılın yarısı dolmadan Asgari Ücret Komisyonunun toplanması konusunda HAK-İŞ görüşü müspettir ve bunun gerçekleşmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Arslan, “Olağanüstü bir dönemdeyiz. Böylesi zor bir dönemde toplu iş sözleşmelerini masada tamamlamış olmak büyük başarıdır. İmzaladığımız sözleşme hem enflasyonun üzerinde hem de masada çatışmadan, grev kararı almadan yapıldı. İmzaladığımız sözleşme Şanlıurfa için, belediyemiz için ve çalışanlarımız için büyük bir kazançtır” dedi. 

  “İyi bir sözleşme zamanında uygulanan, çatışma oluşturmayan ve iş barışını sağlayan sözleşmedir”

Şanlıurfa’da geçmişte zor dönemler geçirdiklerini kaydeden Arslan, “Toplu iş sözleşmesiyle elde ettiğimiz hakları alamadığımız zamanlar oldu. Şimdi çok şükür o günleri geride bıraktık. Bizim için bir toplu iş sözleşmesinin iyi olabilmesi için üç şart var; İyi bir sözleşme zamanında uygulanan, çatışma yaratmayan ve iş barışını sağlayan sözleşmedir” dedi.

“Ülkemizin Gücü ve Potansiyeline Güveniyoruz”

Enflasyon ve fiyat artışlarının, sözleşme ile alınan zamları bir süre sonra etkisiz kıldığına dikkat çeken Arslan, “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemi hep beraber atlatacağız. Biz ülkemizin gücü ve potansiyeline güveniyoruz. Bu dönemi bir geçiş dönemi olarak değerlendiriyoruz. Bu zorlukların atlatılması konusunda sendikalarımıza, çalışanlarımıza ve işverenlerimize de sorumluluklar düşüyor. Duruşumuzu, kararlılığımızı ülkemizin potansiyeli ile birleştirip bu zor dönemleri kısa dönemde atlatacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin gücüne hep beraber katkı sunmamız lazım. Türkiye bu günlere, zor bir coğrafyada ve bedeller ödeyerek geldi. Bizi daha zor günler bekliyor olabilir ancak biz bu ülkemizin kaynaklarına, insanlarına, imkânlarına güveniyoruz. Bu zorlukları birlikte aşacağız” şeklinde konuştu.

Arslan, 1 Mayıs Şehitlerini Andı

2019 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan talihsiz trafik kazasını hatırlatan Arslan, “2019 yılında Şanlıurfa’da gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs etkinliklerinde talihsiz bir olay yaşadık. 1 Mayıs’ın kutlanacağı alana gelmek için Elbistan’dan yola çıkar arkadaşlarımız kaza geçirdi. O kazada kaybettiğimiz dört arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Belediye emekçilerine teşekkür ediyoruz”

Şanlıurfa’nın Peygamberler ve barış şehri olduğunu ve Şanlıurfa’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Arslan, “Allah bu kadim şehre hizmet eden herkesten razı olsun. Belediye Başkanımız bu şehir ve çalışanları için büyük bir şans. Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz. Sizler daha fazlasını hak ediyorsunuz. Sizlerin hangi koşullarda çalıştığınızın şahidiyiz. Sağlık çalışanları kadar belediye çalışanları da pandemi döneminde alkışı hak etmiştir. Belediye emekçilerine ve tüm teşekkür ediyoruz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mart 2022 18:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu