ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

17 Mayıs 2022 16:37, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mayıs 2022 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Konya 1 No’lu Şubesinin 10. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın videokonferansla katıldığı Genel Kurula; Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikası Konya 1 No’lu Şube Başkanı Vacit Sır, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Konya Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 

 “Konya, sendikal mücadelemizde önemli bir misyona sahiptir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Konya’da 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu kaydetti.

Konya’nın, HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in sendikal mücadelesinde önemli bir misyona sahip olduğunu ifade eden Arslan, “Konya Şubemiz, Sendikamız Hizmet-İş’in tarihi yürüyüşünde önemli bir misyonu yerine getirmiştir. 12 Eylül Darbesi’nin sendikal yasaklara karşı en ağır faturaları Konya’da ödenmiştir. 1982 yılında başlattığımız mücadelemiz bugün 40. yılını tamamladı. Bu 40 yıllık tarihimizi baskılara, tehditlere, işten çıkarmalara karşın hep birlikte yazdık” dedi. 

Konya’daki tarihi grevi hatırlattı

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 1995 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi ve üç merkez ilçede gerçekleştirdiği grevi hatırlatarak, tüm baskılara rağmen 5 gün süren grevin taleplerin karşılanmasından sonra olumlu sonuçlandığını ifade etti. 

“Konya’daki taşeron örgütlenmesinin mimarıyız”

Bir milyona yakın taşeron emekçisinin sendikalı olması ve kadro almasında en büyük mücadeleyi HAK-İŞ’in verdiğini kaydeden Arslan, Konya’da 40 yıllık tarihi mücadelenin bir bölümünün taşeron şirketlerde çalışan emekçilerin sendikal mücadeleye dahil edilmesi olduğunu vurguladı.

Arslan, “Hizmet-İş Sendikası, Konya’daki taşeron örgütlenmesinin lideridir ve mimarıdır. Bütün engellemelere rağmen Konya’daki tüm kamu kurumlarındaki taşeron işçileri sendikamız bünyesine aldık. Taşeron şirketlerden belediye bünyesine geçen kardeşlerimizin ilave tediye ve diğer talepleri için de mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

“Demokratik süreçleri sonuna kadar işletiyoruz”

Hizmet-İş Sendikamızın daha katılımcı bir sendikacılık için yeni uygulamalar başlattığını kaydeden Arslan, kongre ve delege seçimi öncesi tüm üyelere mesaj atılarak, demokratik sürece dahil olmalarının sağlandığını söyledi.

Arslan, Konya’da üyelerimize hizmetlerimizi daha da artırmak ve daha çok emekçinin sendikalı olmasını sağlamak için şube sayısının ikiye çıkartıldığını söyledi.

Genel Kurulda Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Ödemir, HAK-İŞ İl Başkanı ve Konya 1 No’lu Şube Başkanı Vacit Sır, Konya Şube eski Başkanı Mustafa Baran, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Hizmet-İş Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2022 16:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu