ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

18 Mayıs 2022 19:40, Haberler


ARSLAN,  ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  18 Mayıs 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Konya 2 No’lu Şube 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,  Konya 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Konya Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.  

“Sorunları hep birlikte çözmeliyiz”

Genel Başkanımız Arslan, pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının dünya genelinde sebep olduğu fiyat artışlarının devam ettiğine işaret etti.

Arslan, “Yaşanan ekonomik zorluklar ve fiyat artışlarının faturası sadece emekçilere kesilemez. İşverenler ve belediye başkanlarının da çalışanlarına destek olması gerekiyor. Bir fedakârlık yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalı, sorunlarımızı da hep birlikte çözmeliyiz” dedi.

“Tek taraflı fedakârlık olmaz”

“Biz, uzlaşmacı sendikal anlayışı temsil ediyoruz, temel ilkemiz anlaşabilmektir” diye konuşan Arslan, “Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların faturasını sadece biz ödeyemeyiz. Fedakârlığı millet olarak hep birlikte biz de yapıyoruz. Ama her durumda işçilerden fedakârlık beklenirse biz orada yokuz” ifadelerini kullandı.

Tartışmadan ve kavgadan yana sendikacılık yapmadıklarını ancak gereken çözümler için de her türlü hukuki mücadeleyi vermekten çekinmeyeceklerini ifade eden Arslan, “Bir taraftan müzakereleri sürdürecek, diğer taraftan da anlaşamazsak, mücadeleyi gerekirse greve taşımak için de her türlü hazırlıkları yapmalıyız” şeklinde konuştu. 

“Tüm eylem ve grevlerimizi başarıyla tamamladık”

Hizmet-İş Sendikamızın 1995 yılında Konya’da gerçekleştirdiği grevin hazırlık çalışmalarının 2 yıl sürdüğünü kaydeden Arslan, “Konya’da geçmişte, 20-25 yıl çalışıp asgari ücretten emekli olan arkadaşlar gördüm. Biz, bu tür durumlara karşı bir meydan okumayla yola çıktık. Konya’da işçinin emeğini istismar edenlere karşı soylu bir mücadeleyi yaptık, 2 yıl hazırlandığımız grevimizi başarıyla tamamladık. Sendikal mücadelemizde tüm eylem ve grevlerimizi başarıyla tamamladık” dedi.

“HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e sahip çıkın”

HAK-İŞ’li emekçilerin, konfederasyonumuz ve sendikamızın tarihini iyi bilmeleri gerektiğini ifade eden Arslan, “Türkiye gibi her 10 yılda bir darbelerin yapıldığı ve insanların üzerinden silindir gibi geçildiği bir ülkede 45. yılına yaklaşan sendikamızın mücadelesini öğreneceğiz, geleceğimizi de buna göre birlikte inşa edeceğiz. HAK-İŞ her şeyden önce ülkemizin geleceği ve demokrasimiz için tarihi bir yürüyüşün içinden gelmiştir. Demokrasi yoksa sendika yoktur. 12 Eylül’de biz bunu yaşadık. Hak-İş’in Konya’daki mücadelesini tanıyın. Bu sendika yoksa siz de yoksunuz. Sendikamıza ve HAK-İŞ’e sahip çıkın" diye konuştu.

“Evrensel bir örgütüz”

HAK-İŞ’in sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da dünyanın en etkin, en güçlü, en ilkeli emek örgütlerinden biri dolduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Bu toprakların tarihini, kültürünü, medeniyet değerlerini, ilkelerini, inançlarını, sendikal mücadelenin içine katan bir sendikayız. Aynı zamanda evrensel bir sendikayız. 210 milyon işçinin üye olduğu dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’un Genel Başkan Yardımcılığını yürütüyoruz. Biz, HAK-İŞ’in değerleri, ilkeleri, sendikal mücadelede gösterdiği dürüstlük, onurlu davranış nedeniyle bu görevdeyiz. Sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da dünyanın en etkin, en güçlü, en ilkeli sendikalarından biriyiz. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun eğer bir zorluk, sıkıntı, mağduriyet varsa biz HAK-İŞ olarak oradayız. Yaşadığı coğrafya, derisinin rengi, konuştuğu dil, inançları ne olursa olsun, bütün insanlığa yönelik bir sorumluluğumuz var.”

Genel kurulda;  Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Ödemir,  Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2022 19:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu