HAK ARAMA VE KURTARMA/UMUT TİMİMİZ İSTANBUL TATBİKATI’NA KATILDI

24 Mayıs 2022 10:34, Haberler


HAK ARAMA VE KURTARMA/UMUT TİMİMİZ İSTANBUL TATBİKATI’NA KATILDI

HAK-İŞ Konfederasyonumuz Afet İşleri Komitemiz bünyesinde kurulan HAK Arama ve Kurtarma/UMUT Timi ekibimiz, 19-21 Mayıs 2022 tarihleri arasında 13 afet grubu, 24 ilden yerel destek ekipleri, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 5 bin personelin katılımıyla ve mobil koordinasyon tırları, ağır tonaj arama ile kurtarma araçları, mobil harekat merkezi, görüntü aktarım aracı, helikopter, bot, İHA, JİKU gibi 500 araç ile İstanbul da gerçekleştirilen İstanbul tahliye, yerleştirme ve planlama tatbikatına akredite ekip olarak katıldı.

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı ve gerçekleştirilen tatbikata, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanı Recep Bişkin ve Komite üyelerimiz ile çeşitli illerden gelen ekipler katıldı.

Senaryo gereği İstanbul/Adalar merkezli 7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerinden Tahliye Planlama ve Yerleştirme Çalışma Grubu planları doğrultusunda saha tatbikatı yapıldı. Afete eş zamanlı müdahalelerde bulunuldu. Deprem haberinin alınması ile başlayan Kentsel Arama ve Kurtarma tatbikatı ile deprem sonrası İstanbul Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyete geçirildi. Gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları ve yaralılara müdahale etme yöntemleri gibi birçok faaliyetleri Komitemiz tarafından uygulanarak Konuşlanma alanında da komitemiz hakkında bilgilendirmeler yapıldı.



HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mayıs 2022 10:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu