HAK-İŞ EVLAT NÖBETİNİN 1000'İNCİ GÜNÜNDE DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDA

29 Mayıs 2022 15:10, Haberler


HAK-İŞ EVLAT NÖBETİNİN 1000'İNCİ GÜNÜNDE DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDA


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, evlat nöbetinin 1000’inci gününde Diyarbakır annelerine destek vermek amacıyla düzenlenen "Umutlar 1000 Oluyor Terör Yok Oluyor" programına katıldı. Arslan, “Evlat Nöbetinin başladığı ilk günden beri Diyarbakır Annelerinin mücadelesinin yanında yer alan Konfederasyonumuz HAK-İŞ, evlat nöbetinin 1000'inci gününde de HDP Diyarbakır İl binası önünde nöbet tutan annelerin yanındadır” dedi.

Evlat nöbetinin 1000.gününde HDP İl Başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen "Umutlar 1000 Oluyor Terör Yok Oluyor" programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başta Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Siirt, Muş, Bingöl, Elazığ, Batman, Şırnak, Ankara illerindeki teşkilatlarımız, HAK-İŞ uzmanlarımız, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak, Evlat Nöbetinin başladığı ilk günden beri Diyarbakır Annelerinin mücadelesinin yanında olduk. Evlat nöbetinin 1000'inci gününde de yanındayız. Nice bin günler olsa da yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mücadelelerini 1000 gündür sürdüren Diyarbakır Annelerini ülkemizin, bölgemizin ve küremizin onuru ve gururu olarak nitelendiren Arslan, “Terörle mücadelede milletimize örnek oldunuz, milletimizin vicdanı oldunuz, milletimizin kararlılığına güç verdiniz. Mücadeleniz mücadelemizdir, sizin davanız bizim davamızdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu'ya terörle mücadeledeki dirayetli ve kararlı duruşundan dolayı HAK-İŞ ve tüm emekçiler adına teşekkür eden Arslan, Diyarbakır Annelerinin mücadelesinin görmezden gelenleri de kınadı.

Arslan, “35 evladımızla beraber bütün evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtaracağız. Devletimize, milletimize ve insanımıza güveniyoruz. Bedeli ne olursa olsun bu canilere karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir konuşma yaptığı toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla katılarak Diyarbakır Annelerine destek amacıyla toplanan kalabalığa seslendi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Diyarbakır Annelerinin nöbet tuttuğu çadırı ziyaret etti, annelerle tek tek görüştü.

Konuşmaların ardından Diyarbakır annelerine destek yürüyüşü gerçekleştirildi. 


29 Mayıs 2022 15:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu