OLEYİS SENDİKAMIZIN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

26 Eylül 2012 14:00, Haberler


OLEYİS SENDİKAMIZIN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

 

OLEYİS Sendikamızın Olağanüstü Genel Kurulu 22-23 Eylül 2012 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen Evi’nde yapıldı.

 

Olağanüstü Genel Kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığı’na Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve divan kurulu üyelerinden oluştu.

 

Olağanüstü Genel Kurula TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan Genel Kurul’a hitaben bir konuşma yaptı.

 

Arslan; OLEYİS Sendikamızın Olağanüstü Genel Kurulunun hem OLEYİS camiasına, Türkiye Emek Hareketi’ne, OLEYİS emekçilerine ve HAK-İŞ’e hayırlar getirmesini temennisinde bulundu. HAK-İŞ olarak sendikalarımızı geleceğe hazırlamak yönünde, daha güçlü olmaları yönünde beraber çalışmak prensibimizdir dedi.

 

Arslan; HAK-İŞ-OLEYİS Sendikası ilişkilerinin tarihte hiçbir dönemde hiçbir sendikada görülmediği kadar seviyeli düzgün karşılıklı diyalog ve anlayış içerisinde yürütüldüğünü söylerken; “HAK-İŞ olarak bir tek amacımız vardı; OLEYİS Sendikamızı geleceğe nasıl hazırlarız, geleceğe hazırlarken nasıl büyüteceğiz, var olan sorunlarını nasıl gidereceğiz, nasıl katkı vereceğiz? Bu katkılarımızla bu sendikamızı geleceğe nasıl taşıyacağız? Bütün çabamız ve gayretimiz bu olmuştur.” diye sözlerine devam etti.

 

Arslan; “En Çok Mesai Harcadığımız Sendika OLEYİS olmuştur.”

 

HAK-İŞ olarak en çok destek verdiğimiz, en çok mesai harcadığımız sendikamız OLEYİS olmuştur. Bunu da bilerek, severek, isteyerek yaptık. Helali hoş olsun. HAK-İŞ’in imkânlarını sonuna kadar kullanarak bu seviyelere geldik. OLEYİS Sendikamızın örgütlenmesinde çok ciddi çalışmalar yaptık. HAK-İŞ ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımız çok ciddi katkı sağlamıştır. Bundan sonra da bu desteklerine devam edeceklerdir.

HAK-İŞ olarak gerek endüstri ilişkiler sistemimizin bugün içinde bulunduğu sorunların aşılması, gerek sendikalarımızın önündeki engellerin kaldırılması, örgütlenme başta olmak üzere sendikal anlayışın dibe vurmuş olduğu bir dönemde yeni bir silkinişle, yeni bir anlayışla geleceğimizi inşa etmek gibi çok önemli temel sorunlarımız var.

 

Türkiye’de 11 milyon sigortalı çalışan var, bunların sadece 900 bini sendikalara üye. HAK-İŞ Toplu İş İlişkileri Yasasının can damarı olan maddelerde çok temel değişiklikler yaptırdı. Yeterli mi? Elbette değil, mevzuat açısından engeller var, örgütlenmenin önünde engel var, noter şartı var, pek çok konuda sendikaları kısıtlayıcı engeller var. Bunlar 12 Eylül hukukunun bize dayattığı acımasız, insafsız uygulamalar. Bunun sorumluluğunun da bizde ve sizde olmadığını en iyi siz biliyorsunuz. 12 Eylül rejiminin bize dayattığı antidemokratik yasaların değiştirilmesi için yoğun bir çaba, yoğun bir mücadele gösterdik. Bu mücadelemiz devam ediyor. 12 Eylül’le hesaplaşmak generalleri yargı önüne çıkartmakla sınırlanamaz. 12 Eylül’le hesaplaşmak 12 Eylül’ün bütün mevzuatını, başta Anayasa olmak üzere çöpe atmakla olur hesaplaşma. Biz bu hesaplaşmanın böyle olmasını istiyoruz. Toplu İş İlişkileri yasası bu yönüyle de önemli. Türkiye’nin 12 Eylül kamburundan kurtulması, darbe yasalarından kurtulması örgütlülüğü dibe götüren bu zihniyetten kurtulması için Toplu İş İlişkileri yasasının derhal çıkması gerekiyor dedi.

 

Arslan; Çalışanlar olarak geleceğimizi sendikalarda aramamız lazım ve bu konuda sendikalara büyük görevler düşüyor. Çalışma hayatını ilgilendiren üç temel sorun var. Mevzuat krizimiz var, Meşruiyet krizimiz var, Temsil krizimiz var diyerek bu krizleri aşma zorunluluğunun olduğunu belirtti. “HAK-İŞ olarak OLEYİS Sendikamızla ilgili büyük projelerimiz var. OLEYİS Sendikamızı daha da güçlendirecek, yeni alanlarda örgütlenme faaliyetlerine hız kazandıracağız. Bunu da birlikte yapacağız. Bu Genel Kurul OLEYİS Sendikamızın geleceğe yürüdüğü yeni bir anlayışla yeniden tazelenmiş, yeni bir enerjiyle yola çıktığı ve OLEYİS’i gelecek Olağan Kongre’de bu günün çok daha ötesine taşımış bir noktada olmasını temenni ediyorum.” diyerek Genel Kurul’da seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.

 

Genel Kurula katılan TBMM İdare Amiri ve Konfederasyonumuz Onursal Başkanı Salim Uslu’da bir konuşma yaptı. Uslu; “Düne ait ne varsa söylenen bütün bunları çözecek Genel Kurul’dur, Genel Kurul delegelerimizin aklıdır, vicdanıdır. Buradan çıkacak iradeye saygı göstermek gerekir.” dedi.

 

Uslu; “Sendikasız bir hayatı özleyenler sendikaları yok ederek kuralsız yasasız illegal çalışmaya alışmış olanlar hak gaspıyla çalışmaya alışmış olanlar sendikal hayatı tümüyle torpilleyerek sendikal hayatı bütünüyle yok ederek aslında kendi tatlı kârlarını arttırmak kuralsızlığı devam ettirmek adeta çalışma yaşamını derebeyi gibi yönetmek istiyorlar. Bütün bunlar yetmez gibi bir de önümüzde çok ciddi, çok gerici bir sendikalar kanunu var. Bu kongre demokratik bir iç yarıştır. Ortak aklın, ortak vicdanın ortaya çıktığı yerlerdir.” dedi.

 

Uslu; “Eğer emek en yüce değerdir diyorsak emeğe gereken değeri önce biz verelim. OLEYİS gibi bir sendika sendikal hareketin geleceğine yön vermiş, sendikal hareketin tarihinde iz bırakmış bir sendikayı daha ileriye götürme çabası içerisinde olmanız ve bu sendikayı namerde muhtaç hale getirilmemesi ve bu duyarlılıkla hareket edeceğinize inanıyor vereceğiniz kararların OLEYİS ve OLEYİS üyelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Kongrede Genel Sekreter Recai Kırdar Olağanüstü Kongre gerekçelerini,” Genel Başkan Enver Öktem ise OLEYİS’in iki yıllık sürecini ayrıntılarıyla anlattılar. Kongrede delegeler sendika içi sorunları ayrıntılı bir şekilde tartıştı.

 

OLEYİS Sendikasının Olağanüstü Genel Kurulu ikinci gün yapılan seçimlerle devam etti. Seçimde Eski Başkan Enver Öktem’in listesi ve Vedat Böke’nin listesi yarıştı. Delegelerin oy sonuçları sonucunda Vedat Böke Genel Başkanlığa seçildi.

 

OLEYİS Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Vedat Böke seçimin ardından, bir teşekkür konuşması yaptı.  Böke; “Hepinize teşekkür ediyorum. OLEYİS’imizin içindeki sorunları çözmek için gelen delegelerimize, şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuzu yöneten Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyelerine kardeş sendikalarımızın Başkan ve Yöneticilerine Onursal Genel Başkanımız Salim Uslu’ya saygı sevgi ve hürmetle teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkan Enver Öktem’e de, Süleyman Doğan’a da bunca yıl verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Böke; “Onurlu gururlu bir OLEYİS yaratmak için aday oldum. Beni bu Genel Kurul’da Genel Başkan görevine getirdiğiniz için şahsım ve yönetim kurulu adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim bir hayalimiz vardı bu hayalimizde OLEYİS Sendikamızı sektöründe bir numara yapmak. Şahlanan bir örgüt haline getirmek için gece gündüz çalışacağız.” dedi.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Eylül 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu