ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

15 Haziran 2022 14:44, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Haziran 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Rize Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-iş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Rize Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Genç ve Mehmet Yoldaş, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Av. Ali İmran Büyük, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, sendikalarımızın Rize Şube ve İl Başkanları, komite başkanları, Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Rize temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı. 

Genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Rize’de HAK-İŞ’in üye sayısını her geçen gün artırdığını ifade etti.

Arslan: “Asgari ücret zammı enflasyon nedeniyle etkisini yitirdi”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yılbaşında yapılan asgari ücret zammının enflasyon nedeniyle etkisini yitirdiğini söyledi.

Arslan, “Ekonomik sorunlarla mücadele edilirken emekçilere de gereken ilgi gösteriliyor ancak yüksek enflasyon, atılan her türlü olumlu adımı bir süre sonra anlamsız kılıyor” dedi.

Türkiye’nin imkânları, kaynakları, potansiyeli ve gücünün sorunları çözmeye muktedir olduğunu ve ekonomik zorluğun da aşılacağını ifade eden Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyona karşı kimseyi ezdirmemeye çalışması bizi hem rahatlatıyor, hem de gelecekle ilgili umutlarımızı taze tutuyor.  Bazı kurumlar ne yazık ki Cumhurbaşkanımızın çizdiği rotadan çok uzaktalar. Toplu sözleşmelerde enflasyona bağlı zam yapılması maddesi olmasına rağmen, enflasyon arttığı halde çalışanların maaşlarına zam yapmıyorlar. Bürokratların, kamu kurum ve kuruluşlarındaki sorumluluk alanların hassasiyet göstermesi gerekiyor” diye konuştu. 

HAK-İŞ’in Rize’de uzun yıllardır örgütlü olduğunu kaydeden Arslan, ”Rize’de genel işler, gıda ve sağlık ve sosyal hizmetler işkollarında örgütlüyüz” dedi.

“ÇAYKUR İçin Her Türlü Desteği Vermeye Devam Edeceğiz” 

HAK-İŞ’in ÇAYKUR’da yetki aldıktan sonra mevsimlik işçilerin şartlarının iyileştirilmesi için mücadele başlattıklarını ve geçici işçilerin çalışma sürelerini Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteğiyle artırdıklarını kaydeden Arslan, “Geçen yıl imzalanan protokol ile geçici işçilerin daimi kadrolara alınabilmesi konusunda çalışma başlatılması ve bu çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanması konusunda prensip kararı aldık. Önümüzde kısa bir dönem var. İnşallah bu dönem içerisinde bu sorunları çözmemiz gerekiyor. ÇAYKUR'da kadrolu işçi sayımız hızla azalıyor, geçici işçi sayımız artıyor. Öyle bir noktaya geliyoruz ki kadrolu işçilerin yapacağı işler yapılamaz noktaya geliyor. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. ÇAYKUR’un ne anlama geldiğini biliyoruz. İşbirliği içerisinde, ÇAYKUR’u geleceğe taşıma konusunda her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Alım kampanyası bittikten sonra geçici işçilerin başka bir iş yerinde çalışma imkanı olmadığını belirten Arslan, “İşten çıktıktan sonra işsizlik ödeneğine başvuramıyor. Çünkü hizmet akdi devam ediyor. Başka bir kurumda sigortalı çalışmak isterse iş akdi feshedilmiş oluyor. O nedenle sigortalılık süresini doldurma şansı olmuyor. Bu konuyu da bakanlık ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Genel Kurulda Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ve Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Haziran 2022 14:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu