ARSLAN’DAN BOLU İL BAŞKANI HACER ÇINAR’A DESTEK ZİYARETİ

16 Haziran 2022 15:45, Haberler


ARSLAN’DAN BOLU İL BAŞKANI HACER ÇINAR’A DESTEK ZİYARETİ

ARSLAN: “HACER HANIMA YAPILAN BU SALDIRI TÜM KADINLARIMIZA YAPILMIŞTIR”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Haziran 2022 tarihinde, HAK-İŞ Bolu İl Başkanımız ve Öz Sağlık Sendikamızın Bolu Şube Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a destek ziyaretinde bulundu.

HAK-İŞ Bolu İl Başkanlığımıza 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen destek ziyaretine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Bolu İl Başkanımız Hacer Çınar, Sendikalarımızın genel merkez yöneticileri, şube, bölge ve il başkanları ile teşkilatımız ve basın mensupları katıldı.  

Arslan, 16 Mayıs’ta gerçekleştirilen Bolu Belediyesi Meclis toplantısında, Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan’ın, AK Parti sıralarında oturan meclis üyesi Hacer Çınar’a söylediği çirkin sözlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti. 

Arslan, “Bugün 3 yıl önce bıraktığımız yerde ‘Nerde kalmıştık?’ demek zorunda kaldık. 3 sene önce 12 Haziran’da Bolu’dan Ankara’ya yürüyüş başlatmıştık. Mart seçimlerinde gelen belediye başkanının çalışanları işten çıkarmasından dolayı burada bir eylem başlatmıştık. 127 gün sürmüştü. Yaklaşık 200 km’yi 10 günde yürümüştük. O yürüyüşümüzün üstünden 3 yıl geçti. Yine bir Haziran ayında Bolu’dayız. Keşke Bolu’ya başka bir amaçla gelmiş olsaydık. Ne yazık ki Bolu Belediye Başkanı bu imkanı bize vermiyor” diye konuştu.

“ILO’nun 190 Sayılı Sözleşmesinin İmzalanmasını İstiyoruz”

Arslan, bugüne kadar HAK-İŞ Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın bu konudaki çabalarını ve desteklerini bir kez daha teyit etmek, Hacer Çınar kardeşimizle birlikte, beraber olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak üzere Bolu’da olduklarını belirtti. Arslan, “HAK-İŞ son dönemde özellikle Çalışma Örgütü ILO’nun 190 sayılı işyerinde şiddet ve tacize karşı mücadele sözleşmesinin Türkiye tarafından imzalanmasını istiyoruz. Bu sözleşme ILO’nun 100. Yılında bütün emekçiler için tarihi öneme sahip olan, maddelerinin bir an evvel Türkiye’de uygulanmasını talep etmeye devam ediyoruz” dedi.

“Bu Çirkin Saldırı Asla Kabul Edilemez”

Bolu Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen olayın asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Arslan, “O meclis çalışmaları bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti vermekle yükümlü olan meclis üyelerine, belediye başkanının, o kamu hizmetinin yapılması sırasında ayrımcılığı, özellikle şiddet ve tacizi en ağır şekilde uygulayarak aslında kamu görevini de istismar etmiştir, kamu görevinde yapması gerekenleri ihlal etmiştir, ILO 190 sayılı sözleşmeyi de ihlal etmiştir” şeklinde konuştu.

“Bu Cinsiyetçi Bir Yaklaşımdır”

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan’ın yaptıklarının kabul edilemez olduğunu hatırlatan Arslan, “Seçimle gelmiş bir belediye başkanının bir insana yakışmayacak bu tutum ve davranışını şiddetle kınıyoruz. Bu bir cinsiyetçi yaklaşımdır. Bu ne yazık ki demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere inanmış, uluslararası sözleşmelere bağlılığını ifade eden ve aynı zamanda da milletten aldığı emanete ihanet eden, hizmet yapması gerekenlerin, bunu her seferinde olduğu gibi bu seferde çiğnemiş olması gerçekten üzüntü verici” dedi.

“CHP, Tanju Özcan’ı Partiden İhraç İçin Disiplin Kuruluna Sevk Etti”

Tanju Özcan’ın CHP tarafından Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini anımsatan Arslan, “CHP’nin bu belediye başkanına yönelik almış olduğu, kesin ihraç istemiyle Disipline sevk edilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. CHP’ye ve hiçbir siyasi partiye yakışmayacak bir tutum ve davranış içerisinde olan bu belediye başkanı sadece partilerinden değil, Bolu Belediye Başkanlığından da istifa etmesi gerekir. Bu istifa gerçekleşinceye kadar mücadelemizi bu anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İçişleri Bakanlığımıza Sesleniyorum”

Hacer Çınar’a yönelik gerçekleşen saldırının hukuki olarak savunucusu olacaklarını da belirten Arslan, “Buradan İçişleri Bakanımıza da sesleniyoruz, bu yapılanlar, bu güne kadar 3 yılda yaşananların bir toplamı olarak İçişleri Bakanlığı tarafından da bir soruşturma açılması gerekiyor. Çünkü insan haklarına aykırı ayrımcı bir zihniyeti temsil ediyor bu belediye başkanı. Sadece Türkiye vatandaşı, Türk vatandaşı olmadığı için ülkemizde bu topraklarda yaşamak durumunda kalan insanlar için ayrımcı bir tavır sergiliyor” dedi.

“Hacer Hanım’a Yapılmış Bir İffetsizlik Suçlamasıdır”

Tanju Özcan’ın Hacer Çınar’a yönelik gerçekleştirdiği çirkin saldırı öncesinde başka bir hanımefendiye de benzeri bir tutum ve davranış içerisinde bulunduğunu ifade eden Arslan, Tanju Özcan’ın olay sonrasında “Ben orada kendimi korumak zorunda kaldım, iffetimi korudum” ifadelerinin anlaşılmaz bir durum olduğunun altını çizdi. Arslan, “Bu açıkçası il başkanımıza iffetsizlik suçlamasıdır. Bunu aynen kendisine iade ediyoruz. Bu ahlaki olmayan tutumun hesabının sorulması gerekiyor. Biz demokratik olarak tepkilerimizi ortaya koyacağız. Bolu halkından da bir talebimiz var. Sizin helal oylarınızla seçilmiş bu belediye başkanına haddini bildirmek de sizlere düşüyor. Bu konuda gereken tepkileri, gereken uyarıları, gereken adımları Bolu halkının da atmasını istiyoruz” ifadesinde bulundu.

“Hesabının Sorulması Gerekiyor”

Yapılan çirkin söz ve eylemlerin karşısında mücadele edeceklerini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ il başkanı olarak Hacer Hanıma yapılan saldırıları sadece Hacer Hanıma değil, bütün kadınlara, bütün annelere, bütün eşlere, kızlarımıza, hasılı bütün kadın emekçilerimize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bunun hesabının sorulmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Belediye Başkanlığı Görevini Hemen Bırakıp İstifa Etmeli”

Olay sonrasında Tanju Özcan’ın Hacer Çınar’dan hiçbir şekilde özür dilenmediğine de dikkat çeken Arslan, “Bu ifadeleri belediye başkanı koltuğunda oturarak, pervasızca, utanmazca bu ifadeleri kullanmış olması büyük bir üzüntü kaynağı. Özür dilemesini bekledik. Bu özür dileme süreci de ne yazık ki gerçekleşmedi. Biz bu aşamadan sonra bu belediye başkanının Bolu belediye başkanlığı görevini derhal bırakmasını istiyoruz” dedi.

Toplantıda, HAK-İŞ İl Başkanımız Hacer Çınar da  Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Günün anısına tablo hediye etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Haziran 2022 15:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu