ARSLAN, ADIYAMAN'DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

21 Haziran 2022 16:36, Haberler


 ARSLAN, ADIYAMAN'DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Haziran 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Adıyaman Şubesi 10. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Hizmet-iş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İnlice Belediye Başkanı Abubekir Ümürhan, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediyesi eski Başkanı Muhammed Necip Büyükarslan, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanımız Hasan Kılınç ile HAK-İŞ İl Başkanlarımız, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, Sendikalarımızın Adıyaman Şube Başkan ve Yöneticileri, Komite Başkanları, Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin Adıyaman Temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Hizmet-İş Sendikamızın Adıyaman’da kurulmuş olmasının sıradan bir durum olmadığını ifade eden Arslan, “Hizmet-İş’in kuruluşu Türkiye emek hareketine bir zenginlik ve farklı bir boyut katmış, belediye emekçileri ve tüm emekçiler için hayırlı bir başlangıç olmuştur” dedi.

“Bütün Çalışanların Hak ve Ücretleri Aynı Oranda Artırılmalı”

Genel Başkanımız Arslan, ocak ayından beri enflasyonda çok ciddi artışlar yaşandığını ve bu nedenle Ocak ayında verilen zamların anlamını yitirdiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız inat ve ısrarla memurlar için çalışanlar için hep şunu söylüyor, 'enflasyona çalışanlarımızı ezdirtmeyeceğiz.' Temmuz ayı için ben de buradan sesleniyorum. Asgari Ücret Tespit Komisyonu derhal toplanmalıdır. Asgari ücrete yapılacak olan artışla bütün çalışanların hakları ve ücretleri aynı oranda artırılmalıdır. Bunu yapmak bizim sorumluluğumuzdur, biz talep edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizim önümüze koyduğu taahhütlerinin gereği olarak bunu yapacağız” diye konuştu.

“KİT’lerde Çalışanların Kadro Alması İçin Mücadele Ediyoruz”

Kamuda çalışan taşeron emekçileri kadroya geçirilirken KİT’lerde çalışan taşeron emekçilerinin kapsam dışı bırakıldığını hatırlatan Arslan, “KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Kamuda çalıştığı halde kapsama alınmayan yemekhanede çalışan, HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) çalışanları, kiralık araç şoförleri, ihale kapsamında işçilik maliyeti % 70’in altında kalan taşeron işçilerin de kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. Bu konuların Çalışma Bakanlığı ile imzalanan Kamu Çerçeve Protokolünde de yer aldığını ifade eden Arslan, “Sayın Bakan’a geçtiğimiz günlerde tekrar bir yazı ile hatırlattık. Aldığımız kadronun dışında kalan yaklaşık 80 bin civarındaki arkadaşımızın da kadrolarının alınması hususunda yoğun bir mücadele sergiliyoruz” diye konuştu. 

Arslan, belediye şirketlerinde çalışanların ilave tediyeden yararlanması talebini de hatırlatarak, “6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dahil edilmesini istiyoruz” dedi. 

“Birileri Sadece Nutuk Atar, Biz Gereğini Yaparız”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in her zaman demokrasiden yana olduğunu ve tüm darbe girişimlerinde bunun mücadelesini verdiğini söyleyen Arslan, şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız daha halkı meydanlara çağırmadan yönetim kurulumuzla meydanlarda yerimizi aldık. 15 Temmuz’da da meydanlardaydık, şehitler verdik. İş başa düştüğü zaman içeride ve dışarıda bu ihanet şebekelerine karşı dimdik duran bir örgütüz. İşte bizim farkımız bu. Birileri sadece konuşur, nutuk atarlar, biz gereğini yaparız” dedi. 

Genel Kurulda, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediyesi Eski Başkanı Muhammed Necip Büyükarslan ve Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.


 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Haziran 2022 16:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu