ARSLAN, MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

04 Ağustos 2022 22:31, Haberler


ARSLAN, MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Ağustos 2022 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesi şirketleri Maski Personel A.Ş. ve Melid A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı. 

Gerçekleştirilen imza törenine Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, HAK-İŞ Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri, HAK-İŞ Malatya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyonumuza bağlı sendikaların Malatya Şube Başkanları, HAK-İŞ Malatya İl Başkanlığı Kadın Komite Başkanı Nilgün Doğan, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.  

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, örnek bir toplu iş sözleşmesi yapıldığını belirtti.

Toplu iş sözleşmesinde karşılıklı anlayış, hoşgörü ve çalışanları mutlu edecek bir yöntem geliştirildiğini aktaran Genel Başkanımız Arslan; herhangi bir kriz yaşanmadan, olumsuzluk yaşanmadan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tamamlandığını söyledi.

“Samimiyeti, Hoşgörüyü, Birlikte Çalışma İradesini Devam Ettireceğiz”

Toplu iş sözleşmesi imza töreninin büyük bir coşku içerisinde geçtiğini hatırlatan Arslan; “Başkanımız büyük bir fedakârlık göstererek, belediyemizin şartlarını zorlayarak binlerce çalışanın hem duasını hem de tebriklerini hak ediyor. Her zaman bu gayretini, çabasını destekleyeceğiz. Samimiyeti, hoşgörüyü, birlikte çalışma iradesini devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Malatya’ya her gidişlerinde gelişmelere ve şehre katılan yeniliklere tanık olduklarını belirten Arslan; “Türkiye ve dünya, yerel yönetimlerimiz de dahil ekonomik anlamda ciddi zorluklarla mücadele veriyor. Ülkemizi içeriden ve dışarıdan saran ihanet şebekeleri, kriz çıkarmak için ellerinden geleni yapıyor. Gezi Olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimi, pandemi süreci, Ukrayna-Rusya Savaşı gibi olaylar hep arka arkaya geldi. Tüm bunlar, imzalayacağımız toplu iş sözleşmelerini ciddi şekilde etkiledi. Yaşanan tüm zorluklara karşı çalışanlarımızın yanında yer alıp bu zorluları en aza indirmek büyük bir erdem ve fedakârlık işidir. Sayın Başkanımıza toplu iş sözleşmesindeki katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Sadece Malatya İçin Değil, Türkiye İçin Örnek Bir Sözleşme İmzalıyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Malatya’da yaklaşık 30 yıllık geçmişi olduğunu ve bu şehri birlikte geleceğe taşımak konusunda Malatyalı emekçilerden hep destek gördüklerini dile getiren Arslan; “Bugün imzalayacağımız toplu iş sözleşmesiyle beraber aslında ortak bir irade ortaya koyarak bundan sonraki süreçlerin planlamasını yaptık. İmzalayacağımız sözleşme sadece Malatya için değil, Türkiye için örnek bir sözleşmedir. Bu sözleşme süreci içerisinde 6 ayda bir enflasyona bağlı olarak ücretlerin artacak olması, geleceğimizi güvence altına almak açısından son derece kıymetli bir adımdır. İnşallah bu adımı diğer şirketlerimiz ve belediyelerimizde de gerçekleştirirsek, kayıplarımızı asgari düzeye indirebiliriz. Türkiye’nin ve Malatya’mızın geleceğinin aydınlık olacağına inanıyorum. Ekonomik sıkıntılar, ülkemizin içeriden ve dışarıdan kuşatılması, fiyat artışları gibi zorluklarımız var. Ama bir şeyi sizden rica ediyorum, sakın ülkenize güveninizi kaybetmeyin. Ben bu ülkenin potansiyeline, enerjisine, kaynaklarına ve imkânlarına yürekten inanıyorum. Bu zorluklar geçicidir, umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Geleceğimize dair hayallerimizi asla kenara itmeyeceğiz. Rabbim gelecek günlerimizde bizlere daha güzel günleri nasip etsin. Bu zorlukların aşıldığı daha güzel günlerde iyi toplu iş sözleşmeleri imzalamayı bize nasip etsin” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Teşekkür Ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde taşeron sisteminin kaldırılmasıyla sadece Türkiye Cumhuriyet tarihinde değil, dünyada çok önemli bir reform gerçekleştirildiğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi: “2017 yılında eğer Cumhurbaşkanımızın önderliğinde taşeron sistemini ortadan kaldırmasaydık, bugün Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde sadece 30 kişi adına sözleşme imzalayacaktık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın öncülüğünde yapılan mücadelenin sonunda bugün hem sendikalı oldunuz, toplu sözleşmeye sahip oldunuz, hem de kadro alabildiniz. Biz aslında sadece Malatya Büyükşehir çalışanlarına değil, belediyenin baktığı her yere hizmet ediyoruz ve hayırlı bir iş yapıyoruz çünkü halka hizmet ediyoruz. Buradan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: “Birlikten Kuvvet Doğar”

Toplu iş sözleşmesinin işçilere, ailelerine, Malatya’ya ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise; “İşçi olmazsa belediye olmaz, işveren olmaz. Dolayısıyla siz ne kadar güçlü olursanız belediye o kadar güçlü olur. Birlikten kuvvet doğar” diyerek yeni sözleşmenin başta belediye, çalışanlar ve işçi kardeşler ile ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, HAK-İŞ Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri ve Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de yaptıkları selamlama konuşmasında toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temennisinde bulundular.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ağustos 2022 22:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu