ARSLAN,ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

23 Ağustos 2022 14:28, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Ağustos 2022 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Batı Karadeniz Şubesinin 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kastamonu İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Batı Karadeniz Şube Başkanı Mustafa Çağlı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Kastamonu Ak Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Kastamonu Eski Belediye Başkanı Süleyman Yücel, HAK-İŞ’in bölge il Başkanları, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Genel Başkan Yardımcıları, Şube ve Komite Başkanları, Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Kastamonu temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Batı Karadeniz Şubesinin yapacağı çalışmalarla hem HAK-İŞ’in hem de Sendikamızın büyümesine katkı sunacağını belirtti.

“Kastamonu’yu HAK-İŞ’le, Hizmet-İş’le Güçlendirmek İstiyoruz”

Batı Karadeniz Şubesine Kastamonu’nun yanı sıra Bartın, Karabük ve Zonguldak’ın da bağlı olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “4 şehrin bağlı olduğu Batı Karadeniz Şubemizi Kastamonu’da kurmamızın sebebi şudur: Biz bu şehir, HAK-İŞ’le, Hizmet-İş’le güçlendirmek istiyoruz. Biz, şuna inanıyoruz: HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş Sendikası’nın gücü, Türkiye’nin gücüdür. Tabii ki Kastamonu sadece şehir merkezinden ibaret değil, ilçelerde, beldelerde sendikamız varlığını sürdürmeye devam ediyor. Biz, bu şehri hak ediyoruz. Bu şehrin tarihi, kültürü, değerleri, mücadelesi, inançları, HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş Sendikası’nın burada olmasını gerektiriyor ve biz, Kastamonu’da bütün belediyelerde örgütlü olmayı başaracağız” diye konuştu.

“Kastamonu Belediyesi’nde Yer Almamıza Engel Oldular Ama Biz Burada Olacağız”

HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş Sendikamızın Kastamonu’da, Zonguldak’ta, Bartın’da ve Karabük’te uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirten Arslan, Kastamonu’da örgütlülüğümüz 1985 yılına uzanıyor, 37 senedir buradayız. Maalesef değişik belediye başkanları HAK-İŞ’in, Hizmet-İş Sendikamızın Kastamonu Belediyesi’nde yer almasına engel oldular ama biz, buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“1 Milyona Yakın Taşeron İşçisi Arkadaşımızın Kadro Sorunu Çözüldü”

Genel Başkanımız Arslan, taşeron sistemine değindi. Arslan, şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı’mıza kendimizi anlattık. Dünyada neolibealizmin dayattığı devleti, kamuyu, belediyeleri küçültme anlayışına meydan okuyarak taşeron konusunda adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle başlamış olduğumuz çalışmalar neticesinde, 2017 yılında yayınlanan bir kararnameyle 1 milyona yakın taşeron işçisi arkadaşımızın kadro sorunu çözüldü. Bu büyük bir mücadeledir.”

“Belediyelerde Sorunların Çözülmesini İstiyoruz”

Artan enflasyon nedeniyle asgari ücrete ara zam yapılmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışanları düşünmesi nedeniyle gerçekleştirdiği bir iyileştirme çalışması olduğunu ve belediyelerin de bu çalışmanın arkasından gitmesi gerektiğini söyleyen Arslan; “Cumhurbaşkanımız bir rota çiziyor ve Türkiye’nin fiyat hareketleri, enflasyon gibi olağanüstü dönemden geçmesi nedeniyle memurlara, işçilere, kamu görevlilerine yönelik bir şeyler yapmak gerektiğinin altını çiziyor. Bütün belediyelerimizden bu konuda anlayış ve sorunlara çare bekliyoruz. Pek çok belediyemizde sözleşmeler yetersiz olduğu için ek zam protokolleri imzalıyoruz ama hâlâ çözemediğimiz yerler var” dedi.

“Bu Toplumun Mayasında Baskıya, Engellemelere Karşı Bir Direniş Var”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak darbe dönemleri de dahil her zorluk döneminde millî ve manevi değerlerden yana saf tuttuklarını dile getiren Arslan, şunları söyledi: “HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası olarak, yarım asırdır sürdürdüğümüz mücadelemizde henüz emekleme dönemindeyken 12 Eylül Darbesiyle karşılaştık. Haklarımızı, mal varlıklarımızı elimizden aldılar, barajlar koydular, noterden onay zorunluluğu getirdiler. Bu toplumun mayasında baskıya, engellemelere karşı bir direniş var. Biz, bu direnişi en son 15 Temmuz’da gördük. 12 Eylül ve 28 Şubat Darbesi’ne karşı direnen tek işçi örgütü biziz. Siyasal tercihlerimiz, ideolojik bakış açılarımız, dünyaya bakışımız, yaşam tarzımız ne olursa olsun millet iradesinin ve millî değerlerin yanında yer almak zorunda olduğumuzun farkındayız. Onun için bu haklı mücadeleyi milletimiz, değerlerimiz, ülkemizin geleceği adına verdik ve bundan sonra da devam edeceğiz.”

“Diyarbakır Anneleri’nin Bütün Acılarını Yüreğimizde Hissediyoruz”

Ülkede tehdit oluşturan tüm unsurlara karşı devletin yanında olduklarını vurgulayan Arslan; “Bütün terör örgütlerine karşı devletimizin yanındayız. Barış içerisinde, bir arada yaşama anlayışını da HAK-İŞ olarak pekiştirmeye çalışıyoruz. Diyarbakır Anneleri’nin bütün feryatlarını, acılarını yüreğimizde hissediyor, onlarla beraber mücadele ediyoruz. Bütün bölgede varlığımızı güçlü bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Bu toprakları vatan yapan bütün değerler, HAK-İŞ’in değerleridir” şeklinde konuştu.

“Uluslararası Sendikal Harekette Güçlü Bir Ses Olarak Yer Alıyoruz” 

HAK-İŞ’in uluslararası konumundan bahseden Arslan, şöyle konuştu: “HAK-İŞ, uluslararası alanda da Konfederasyonumuzu, ülkemizi, devletimizi, sendikamızı gerçek anlamda temsil etmektedir. Dünyanın en büyük işçi örgütü olan ITUC’un başkan yardımcılığını üstlendik. HAK-İŞ’in durduğu yer, çatışma olmadan birlikte çalışabilmesi, sendikal mücadeleye kattığı değerler, yeni yaklaşımlar, sosyal diyalog mekanizmalarını kullanarak toplu sözleşmelerde masada olmak ve sorunları barışçıl yollarla çözme irademiz, bu çok zor bir iş ve bu işleri başarabildiğimiz için bugün, uluslararası arenada bu görevde yer alıyoruz.”

Genel Kurulda AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Kastamonu AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Eski Kastamonu Belediye Başkanı Süleyman Yücel, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir; Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan ve Kastamonu İl Başkanlığı Eski Yardımcısı Zühre Cemek de birer selamlama konuşması gerçekleştirerek, genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundular.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ağustos 2022 14:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu