GENEL BAŞKAN ARSLAN CUMHURBAŞKANI GÜL'Ü ZİYARET ETTİ

06 Kasım 2012 14:00, Haberler


GENEL BAŞKAN ARSLAN CUMHURBAŞKANI GÜL'Ü ZİYARET ETTİ

 Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek Sendikalar ve Toplu Sözleşme Yasası hakkında bilgi verdi. Ziyarette Genel Başkanımızın yanısıra Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız katıldı.

Ziyaret çıkışında medya mensuplarına bir açıklama yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan: ''Yasanın son durumuyla ilgili ayrıntılı bir bilgi vermek için randevu istemiştik. Biliyorsunuz Toplu İş İlişkileri Yasası, Sendikalar ve Toplu Sözleşme Yasası olarak Meclis'ten geçti. Cumhurbaşkanımızın şu anda yasayı inceliyor. Karar için yarın son gün” dedi.

Yasa hakkında objektif olarak fikirlerini Cumhurbaşkanı Gül’e ilettiklerini belirten Arslan: “Sayın Cumhurbaşkanımıza, yasanın neleri getirdiğini, çalışanlar açısından, HAK-İŞ açısından olumlu ve olumsuz bulduğumuz yönlerini ayrıntılı bir şekilde ifade ettik. Yasanın Meclis'ten çıkartılmasının ve Türkiye'de 500 binden fazla işçinin toplu sözleşme beklediğinin farkında olduğumuzu söyledik. Bütün bu gelişmeler ışığında Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ne yönde gelişecek, yarın hep beraber göreceğiz. Ama biz yasanın olumlu ve olumsuz yönlerini aktardık. Olumlu ve olumsuz yönlerinin hangi hususlar olduğunu, bunların ne anlama geldiğini, üç konfederasyon ve işveren konfederasyonuyla yaptığımız toplantılarda, Sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmelerde, Sayın Çalışma Bakanı ile yaptığımız görüşmelerde tartıştık. Bu yasanın bir an evvel çıkartılması konusunda bir mutabakatımız vardı. Ancak bu yasanın içeriğinde itiraz ettiğimiz konular oldu. Meclis komisyonlarında, Genel Kurul'da bunların ortadan kaldırılması için mücadele ettik. Nihai noktada Meclis bir karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın incelemesinde şu anda. Sayın Cumhurbaşkanı'na bu süreçleri tekrar ayrıntılı bir şekilde anlattık ve kendilerine bu konuda bilgilerimizi sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirini yarın hep beraber bekleyeceğiz” diye konuştu.

Arslan: “Hem işverenler, hem sendikalar, özellikle toplu iş sözleşmesi bekleyen 500 binden fazla arkadaşımız açısından önemli bir düzenleme. Bu düzenlemenin inşallah hem Türk çalışma hayatına, hem sendikalarımıza hem ülkemize mutlaka katkılar getirmesini temenni ediyoruz. Bizim arzumuz, isteğimiz bütün taleplerimizin karşılandığı bir yasanın çıkmasıydı, ama maalesef burada bütün isteklerimiz yerine gelmedi. Farklı kesimlerin bir arada olduğu, menfaatlerinin çatıştığı bir sistemde herkesin bütün taleplerinin karşılanması da, demokrasilerde mümkün değil. Bir uzlaşma gerekiyor. Biz bu yasanın yüzde 98'inde uzlaşmıştık. Uzlaşamadığımız konularla ilgili de lehimize olması için çaba sarf ettik. Bazılarında başarılı olduk bazılarında olamadık. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın yetkisinde. Umarım hayırlı bir sonuç çıkar” dedi.

Genel Başkanımız Arslan medya mensuplarının “Cumhurbaşkanı yasayı tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye gönderirse süreç çok uzar mı?” sorusunu ise şöyle cevapladı: “TBMM'nin çalışma usullerini az çok biliyoruz. Uzun bir süre bekledik biz. 15 yıldır aktif olarak bu yasanın çıkması için çaba sarf ettik, ama bu geldiğimiz noktada, geri gönderildiği zaman Meclis'in hızla karar verdiği bir düzenleme maalesef pek olmuyor. Ama tabii demokrasinin gereği bu. Sayın Cumhurbaşkanı geri gönderdiği zaman da, onayladığı zaman da sonuçta bir demokratik sürecin işlemesi demektir. Onu da hep beraber göreceğiz.''

  

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Kasım 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu