ARSLAN, KARAMAN’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

25 Ağustos 2022 14:59, Haberler


ARSLAN, KARAMAN’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Ağustos 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız Karaman Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Karaman Belediyesi Ongun A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşkan, Karaman Eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Gülcan, Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mustafa Karakaş, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Karaman Şube ve İl Başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının Karaman temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, Karaman’da HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş’in her geçen gün üye sayısını artırdığını ifade etti.

“Kadro Alamayan Arkadaşlarımız İçin Mücadelemiz Sürüyor”

Genel Başkanımız Arslan, geçtiğimiz yıl imzalanan Kamu Çerçeve Protokolünün ilave hükümlerin yılsonuna kadar uygulanmasını istedi. Durumun aciliyetiyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e yazı yazdıklarını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Bilgin ile geçen yıl yaptığımız kamu çerçeve protokolüne 3 ilave hüküm koyduk. Geçici ve mevsimlik işçilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi ve kadro alan çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda prensip kararı aldık. Geçici mevsimlik işçiler sadece şeker fabrikalarında, Orman Genel Müdürlüğü’nde ve ÇAYKUR’da değil. Belediyelerimizde de mevsimlik arkadaşlarımız var. İmzaladığımız protokolde bu arkadaşlarımız için de kadro talebimiz var. Bir taraftan taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın haklarını daha ileriye taşırken diğer taraftan da kadro alamayan arkadaşlarımıza kadro almak için mücadele ediyoruz. Sayın Bakan’ın gündeminde bunların da olduğunu biliyorum. Taleplerimizin hayata geçirilmesi konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Belediyelerden Anlayış ve Çare Bekliyoruz”

Artan enflasyon nedeniyle asgari ücrete ara zam yapılmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışanları düşünmesi nedeniyle gerçekleştirdiği bir iyileştirme çalışması olduğunu ve belediyelerin de bu çalışmanın arkasından gitmesi gerektiğini belirten Arslan; “Cumhurbaşkanımız bir rota çiziyor ve enflasyon nedeniyle memurlara, işçilere, kamu görevlilerine yönelik bir şeyler yapmak gerektiğinin altını çiziyor. O yüzden, bütün belediyelerimizden bu konuda anlayış ve sorunlara çare bekliyoruz” dedi.

“Taşerona Kadro Mücadelesinin Liderliğini HAK-İŞ Yapmıştır”

Türkiye’de taşeronlaşmaya karşı mücadele veren tek konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu söyleyen Arslan; “Kamuda taşeron işçiliğiyle mücadelenin liderliğini HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak biz yapıyoruz. 1 milyona yakın arkadaşımız kadro aldı. Bu başarının merkezinde HAK-İŞ var. Biz, 15 yıla yakın bu mücadelenin içerisinde yer aldık” diye konuştu. 

Genel kurulda Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İŞ Sendikası Karaman Şubesi Eski Başkanı Mehmet Bayrakçı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Ağustos 2022 14:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu