“ÇALIŞMA HAYATINDA ve SENDİKAL HAYATTA KADIN” KONULU İL EĞİTİM PROGRAMI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

08 Eylül 2022 11:45, Haberler


“ÇALIŞMA HAYATINDA ve SENDİKAL HAYATTA KADIN” KONULU İL EĞİTİM PROGRAMI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HAK-İŞ Kadın Komitemiz tarafından düzenlenen “Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın” konulu eğitim programı 8 Eylül 2022 tarihinde Bursa’da gerçekleştirildi.

Eğitim programına, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, Öz Gıda-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, Oleyis Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Aybüke Özmutaf, Hizmet-İş Sendikamız Bursa Şube Başkan Yardımcısı Şebnem Arda, sendikalarımızın şube başkan ve yardımcıları,kadın komitesi başkan ve yardımcıları ve üyelerimiz, HAK-İŞ uzmanlarımız katıldı.

“Sendikalı Kadın Güçlü Kadın” temasıyla Öz Gıda-iş Sendikamızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programında konuşan HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, eğitim programının hayırlı olması dileğinde bulunarak, Bursa’da kadın üyelerimizle bir arada bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Genel Başkanımızın Selamlarını İletiyorum”

Güner, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ve başarı dileklerini ileterek konuşmama başlamak ve Genel Başkanımızın liderliğinde kadınların sendikalarda temsili, gelişmesi ve güçlendirilmesi hususlarında çok büyük ivme yaşandığı belirtmek istiyorum” dedi.

“Kadınlarımızın Daha Aktif Rol Almasını Hedefliyoruz”

HAK-İŞ’in bugün 200 bini aşkın kadın üyesiyle sadece rakamsal olarak değil, kadın çalışmalarına yaptığı katkı itibariyle de öncü bir konfederasyon olduğunu hatırlatan Güner, “HAK-İŞ Kadın Komitemiz birçok eğitim faaliyeti gerçekleştiriyor, her bir eğitimlerimizde çalışma hayatında ve sendikal hayatta kadınların daha aktif rol almasını hedefliyoruz. Verdiğimiz eğitimlerimizin meyvelerini kadın üye sayımızın her sene daha da artması ile topluyoruz” diye konuştu.

“Biz, Kendimizle Yarışmak Zorundayız”

Güner, tüm kadın emekçilere ulaşabilmek için büyük emek sarf ettiklerini vurgulayarak, “Şu anda Türkiye’de işçi ve memur konfederasyonları içerisinde uluslararası sendikal alanda en çok kadın sendikacı ile uluslararası sendikal harekette yer alan tek konfederasyonuz. ‘Bu bize yetmiyor, daha fazlasına ihtiyacımız var. Biz kendimiz ile yarışmak zorundayız’ diyen bir Genel Başkanımız var” şeklinde konuştu.

“Bu Belge Bir İrade Beyanıdır”

ILO’nun 190 nolu çalışma hayatında şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik sözleşmesinin Türkiye tarafından onaylanmasını istediklerini belirten Güner, “HAK-İŞ olarak, C190 kapsamında şiddete sıfır tolerans belgesini imzaladık. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi bu bir irade beyanıdır. Biz de bu iradeyi ortaya koyarken, kadın erkek tüm çalışanlar için şiddetsiz ve ihlalsiz bir çalışma hayatının olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Öz Gıda-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu konuşmasında, “Sizleri Bursa’da Öz Gıda-iş Sendikamızın ev sahipliğinde böylesine güzel bir programda ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitim programımızın hayırlı olması diliyor hepinize hoşgeldiniz demek istiyorum” diye konuştu.

Programda, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Aybüke Özmutaf, Öz Gıda-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve Hizmet-İş Sendikamız Bursa Şube Başkan Yardımcısı Şebnem Arda bir selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Eğitim programında üyelerimize, HAK-İŞ Bakış Açısıyla Sendikal Örgütlenme konusunda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın, ‘Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik’ Ekseninde Çalışma Hayatında Kadın ve İş Barışı konusunda Karabük Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Neşe Yıldız, HAK-İŞ Bakış Açısıyla Sendikal Liderlik konusunda Oleyis Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz ve Çalışma Yaşamında Kadın Hakları ve Hukuksal Referanslar konusunda HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu tarafından eğitim sunumları gerçekleştirildi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


08 Eylül 2022 11:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu