ARSLAN, BALIKESİR’DE ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

08 Eylül 2022 13:41, Haberler


ARSLAN, BALIKESİR’DE ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Eylül 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız Balıkesir Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, HAK-İŞ bölge il başkanlarımız, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan yardımcıları, şube başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il başkanları, komite üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Seyit Onbaşı Adına Okul Yaptırmanın Gururunu Yaşıyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Eylül’ün Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılı olduğunu hatırlatarak, 6 Eylül kahramanlarını şükranla andı.

Arslan; “Yüz yıl önce vatanımızı işgale kalkışanlara karşı verilmiş mücadeleyi milletimiz, Balıkesir’de de bütün yönleriyle bize yaşatmış ve örnek olmuştur. Bu toprakları bizlere armağan eden bütün ecdadımıza teşekkür ediyoruz. Balıkesir, kahramanlarıyla, yiğitleriyle meşhur. Hizmet-İş Sendikası olarak, Balıkesir’in Kocaseyit Köyü’nde, Seyit Onbaşı adına okul yaptırmanın gururunu yaşıyoruz. Seyit Onbaşı’nın kişiliği, yaşamı, kahramanlığı ve Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan zor süreç bizim için ibret alınacak bir süreçtir. Bu toprakları bize vatan yapan, Çanakkale’yi geçilmez yapan, yedi düvele karşı milletimizin verdiği mücadelede kahramanlaşan ecdadımızı rahmetle, şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.

“KİT’lerde Çalışan Emekçilerimiz Kadro Bekliyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle yaklaşık 15 yıl emek verdikten sonra taşeron sistemini kaldırmayı başardıklarını dile getiren Arslan, kadro kapsamına alınmayan işçilerin kadroya alınmaları ve 696 sayılı KHK’nın eksiklerinin giderilmesi için mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi. Arslan, şunları kaydetti:

“Belediye şirket işçilerine 52 günlük ikramiye verilmesi ve zorunlu emeklilik sorununun çözülmesi için mücadele ediyoruz. Kadro kapsamına alınmayan, KİT’lerde çalışan arkadaşlarımızın kadro alması için mücadelemizi yürütüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Bilgin ile geçen yıl yaptığımız kamu çerçeve protokolüne 3 ilave hüküm koyduk. Geçici ve mevsimlik işçilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi ve kadro alan çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda prensip kararı aldık. Geçici mevsimlik işçiler sadece şeker fabrikalarında, Orman Genel Müdürlüğü’nde ve ÇAYKUR’da değil. Belediyelerimizde de mevsimlik arkadaşlarımız var. Şirkette, hava meydanlarında, Bor Eti Maden’de ve diğer taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız için de kadro sorununu çözmek konusunda büyük bir mücadelemiz var. İmzaladığımız protokolde bu arkadaşlarımız için de kadro talebimiz var. Bir taraftan taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın haklarını daha ileriye taşırken diğer taraftan da kadro alamayanlara kadro almak için mücadele ediyoruz. Taleplerimizin hayata geçirilmesi konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz. Bunu hep birlikte, bu yılın sonuna kadar Sayın Bakan’ın da taahhüdünün gereği olarak gerçekleştireceğimize inanıyorum. Toplu sözleşmelerle elde ettiğimiz hakları daha yukarıya taşımaya hiçbir engel yok. Belediyelerimizin imkânları arttığı sürece şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın imkânları da artacak. Belediye şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızın kadrolu işçilerin elde ettiği haklara en kısa zamanda kavuşması için mücadele edeceğiz.”

“Sıkıntıları Hep Birlikte Çözeceğiz”

Son zamanlarda Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Arslan, “Özellikle son dönemde yaşadığımız yüksek enflasyon ve buna bağlı kontrolsüz hayat pahalılığı içinden çıkılmaz halde. Bu durum için hepimizin endişeleri, sıkıntıları olduğunu biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, enflasyon üzerinde ücret zamlarını taahhüt edip bunu kamuda büyük ölçüde gerçekleştirmiş olsa da, maalesef hızla devam eden hayat pahalılığı, kiralarda ve gıda fiyatlarında yükselen artışlar, bizi gerçekten zor bir sürece itmiştir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Bu sıkıntıları hep birlikte çözmeliyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

“Bizler bir çarkın parçalarıyız”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Genel Kurulun hayırlı olması temenni ediyorum. Sizler altı bin işçimizi, bizde bir milyon iki yüz bin kişiyi temsil ediyoruz. Bizler bir çarkın parçalarıyız. Bizler uyum içinde olmazsak hiçbir hizmet ortaya çıkmaz” şeklinde konuştu.

Genel Kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Eylül 2022 13:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu