ARSLAN, ARNAVUTLUK'TA SPMSH KONGRESİ'NE KATILDI

11 Eylül 2022 10:53, Haberler


ARSLAN, ARNAVUTLUK'TA  SPMSH KONGRESİ'NE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Eylül 2022 tarihinde Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Gezim Kalaja'nın Başkanı olduğu Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası (SPMSH)’nin 8. Kongresine katıldı.

Arslan kongrede yaptığı konuşmada, Arnavutluk ile çok uzun bir dönem ortak bir tarihi ve kaderi paylaştıklarını, geçmişte olduğu gibi bugün de iki ülkeyi birbirine bağlayan çok sayıda ortak değerler olduğuna dikkat çekerek, Arnavutluk tarihini değiştiren bir kongreye şahitlik ettiklerini sözlerine ekledi.

SPMSH’nin 1991 yılında başlattığı genel grevin dünya tarihinde örneği az bulunan bir direniş olarak literatüre geçtiğini hatırlatan Arslan, “Bu sendika, ülkeye demokrasinin gelmesine önemli katkı sağlamıştır. Sendikal hareketin gücünün ortaya çıktığı bu önemli direnişi yöneten dostum Başkan Gezim Kalaja olmak üzere BSPSH ve SPMSH’nin tüm liderlerine selamlarımızı iletiyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in 770 bini aşkın üyesiyle 20 işkolunda örgütlü olduğunu belirten Arslan, ürettikleri politikalar ve çözüm önerileriyle Türkiye’de çalışma hayatına yön vermeye devam ettiklerini ifade etti.

HAK-İŞ ile SPMSH arasında var olan uzun ve güçlü ilişkilerin sendikalarımız arasında da gerçekleşmesini arzu ettiklerini belirten Arslan, “Bunun için geçen yıl, 28 Kasım 2021’de, Konfederasyonumuz bünyesinde yer alan Öz Maden İş Sendikası ile SPMSH arasında işbirliği anlaşması imzalanarak somut çalışmalara başladık. Önümüzdeki dönemde bu işbirliğinin daha da gelişeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, SPMSH’nin 8. Kongresini tekrar tebrik ederek, "Başkan Gezim Kalaja olmak üzere BSPSH ve SPMSH’nin tüm liderlerine selamlarımızı iletiyoruz" dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Eylül 2022 10:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu