DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

17 Eylül 2022 11:31, Basın


DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 17 Eylül 1961’de merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın şehit edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cumhuriyet tarihinin ilk askeri darbesi 27 Mayıs'ın ardından yapılan sözde yargılamalar sonunda 17 Eylül 1961'de merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idamı, unutulmayacak bir kara leke olarak tarih sayfalarına kazınmış, bu kara leke ülkenin demokrasine büyük darbe vurmuştur.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 46 yıllık onurlu tarihimizde, 27 Mayıs 1960 darbesine, 12 Eylül askeri darbesine, 28 Şubat ‘Postmodern’ darbesine, 27 Nisan ‘e-bildirgesine’, 15 Temmuz hain darbe girişimine, siyasi parti kapatmalarına karşı çıktık, her zaman demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır aldık.

Başbakan Adnan Menderes'in, idam edilmesinin 61 yıl dönümünde 27 Mayıs darbesi başta olmak üzere darbe, muhtıra ve bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz.

1950 seçimlerinde yüzde 50’nin üzerinde bir oyla iktidara gelen ve 10 yıl süreyle başbakanlık yapan Adnan Menderes'in 17 Eylül 1961'de idam edilmesi ve demokrasiye vurulan darbeyi bu millet hiçbir zaman unutmayacaktır.

27 Mayıs’ta başlayan darbeler 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat ile devam etmiş ve milletimize büyük zararlar vermiştir. Yalnızca milletin evlatları değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti üçüncü dünya karanlığına gömülmek istenmiştir. 

17 Eylül karanlık gecesini, ülkeleri için ve gelecek nesillerin, daha demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmeleri için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyoruz.”



HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Eylül 2022 11:31, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu