ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

18 Eylül 2022 12:34, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  17 Eylül 2022 tarihinde  Hizmet-İş Sendikamızın  Başkanlar Kurulu Toplantısına katıldı. 

Başkanlar Kurulu toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi Şube ve İl Başkanları, Şube ve İl Başkan Yardımcıları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Başkanlar Kurulu toplantısında Hizmet-İŞ Sendikamızın büyük zorluklara karşın başarıyla yürüttüğü yarım asra yakın mücadelesi, ilkeleri ve misyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arslan, Hizmet-İŞ Sendikamızın yerli, milli, emekçilerin hak ve hukukunu koruyan, toplumun değerleriyle çatışmayan bir emek örgütü olduğunu belirterek, Başkanlar Kurulu toplantısının Hizmet-İş

Sendikamıza, ülkemize, milletimize ve emek hareketine hayırlar getirmesini diledi.

Genel Başkanımız Arslan, 17 Eylül 1961’de idam edilerek şehit edilen Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle andı.

"Varlık Nedenimiz Demokrasi, Millet İradesi, Özgürlük ve Haklarımızdır"

1946 seçilerinden sonraki demokratik sürecin darbecilerin millete ihanetiyle kanlı bir şekilde sekteye uğratıldığını kaydeden Arslan, şunları kaydetti: “Bir daha bu tür darbelerin olmaması için tarihi yürüyüşümüzde olduğu gibi bugün de demokrasimize, özgürlüklerimize, insan haklarına, millet iradesine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. 1960 Darbesi, 1971 Muhtırası, 1980 Darbesi, 28 Şubat Darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi gibi darbelere HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak  hep karşı durduk. İhanetlere ortak olmadık. Çok bedeller ödedik fakat devletimizin, milletimizin bekasından yana hep tavrımızdan vazgeçmedik. Onun için HAK-İŞ’e ve Hizmet-İş’e ihtiyaç var. Dünden daha fazla ihtiyaç var. Bunun farkında olarak mücadelemizi aynı istikamette sürdürmemiz gerekiyor. Milletimizin demokratik süreçleri en iyi şekilde değerlendirip geleceğini inşa edeceği özgürlük ortamlarının devam etmesini istiyoruz. Demokrasimiz, millet iradesi, özgürlerimiz ve haklarımız, bizim varlık nedenlerimizdendir.”

Yılsonuna doğru sendikamızın genel kurulunu gerçekleştireceklerini duyuran Genel Başkanımız Arslan, “Genel Kurulumuzu daha önceki genel kurullarımızda olduğu gibi yeni bir tema ile, yeni hedeflerle, ülkemizin en güçlü, en büyük işçi sendikasına yakışan bir şekilde icra edeceğiz” dedi.

Arslan, “Başarı için dayanışmamıza, kardeşliğimize, birlikteliğimize ihtiyaç var. Ayrıştırmadan, düşmanlaştırmadan, bizim gibi düşünmeyenleri yok saymadan, birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimizi tesis edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu hassasiyetimizle, Sendikamızı Türkiye’nin en büyük işçi sendikası sorumluluğuyla hareket ederek hep birlikte 14. Genel Kurulumuzu başarıyla sonuçlandıracağız” diye konuştu.

"HAK-İŞ'te Birleşeceğiz"

Bir önceki genel kurulu ‘Birleşin’ temasıyla gerçekleştirdiklerini anımsatan Arslan, “Birleşin” temasının o kadar geniş bir anlamı var ki; kendi içimizde birleşeceğiz, HAK-İŞ’te birleşeceğiz. Ülkemizde birleşeceğiz. İnsanlıkta birleşeceğiz ve birleşerek hedefe yürüyeceğiz. Bunun gereğini bu dönem hayata geçirmemiz gerekiyor. Birleşeceğiz, beraber olacağız, bir olacağız, diri olacağız, hep beraber Hizmet-İş ve HAK-İŞ olacağız. Ayrıştıran, içimize bir kısım ayrıştırıcı ifadeler sokan, böyle bir yaklaşımı ısrarla sendikamızın içerisine sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizden bütün yerel yönetim işçileri çok şey bekliyor. Bizden HAK-İŞ’e bağlı sendikalar çok şey bekliyor. Bizden Türkiye emekçileri, hatta yeryüzünün bütün mağdur ve mazlumları çok şey bekliyor. İlkelerimizden, hedeflerimizden, değerlerimizden asla taviz vermeden yürüyeceğiz. Zorlu süreçleri dayanışmayla, birleşerek ortadan kaldıracağız. Şahsi hesaplarımızdan öte sendikamızı, geleceğimizi düşünerek atlatacağız” şeklinde konuştu.

Hizmet-İş Sendikamızın yıpratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Arslan, “Bu davaya bir leke sürersek, bir kırık not, kırık çizgi bırakırsak bunu telafi etmek çok zor olur. Birileri bunu hoyratça, acımasızca yapabilir. Bölüp parçalamak isteyenlere fırsat vermeden, bir kısım dedikoduları, iftiraları, haksız suçlamaları işin esasına dahil ederek birbirimize olan bağlarımızı koparmamalıyız. Birbirimize güvenmeliyiz. Bu güvenin bize verdiği güç ile yolumuza devam edeceğiz. Haklarımızı, hukukumuzu, bir insan olarak, bir Müslüman olarak birbirimizin hukukunu çiğnersek, nerede duracağımızı bilemezsek bilin ki dünyada da cehennem bize yakındır. Biz bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Asla ve asla kimsenin şahsi kusurları, ayıpları üzerinden bu mücadeleyi sürdürmeyeceğiz. Biz, bize yüklenen sorumlulukları bilerek hareket edeceğiz. Bunu yaparken kardeşliğimizi, dayanışmamızı, birlikteliğimizi öne çıkaracağız. Böyle hareket ederek Türkiye’nin en büyük sendikası olarak başarımızı sürdüreceğiz" dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Eylül 2022 12:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu