ARSLAN, ŞANLIURFA’DA GENEL KURULA KATILDI

28 Eylül 2022 15:30, Haberler


ARSLAN, ŞANLIURFA’DA GENEL KURULA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Eylül 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Şanlıurfa 1 No’lu Şube 10. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak Şanlıurfa’da 35 yıllık köklü bir geçmişe sahibiz. Şanlıurfa’da üyelerimize iki şubemizle hizmet veriyoruz. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı daim eylesin” dedi.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Mehmet Keskin, Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Hüseyin Öz, Öz Güven Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, HAK-İŞ İl Başkanlarımız, Şanlıurfa ve bölge il ve şube başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, Komite Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Cumhurbaşkanımıza Taleplerimizi Sunduk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde de taleplerini dile getirdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımıza taleplerimizi sunduk. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, yılbaşında bunların ciddi şekilde karşılanacağı konusunda sıcak mesajlar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın bu istikametteki kararlığına destek veren, katkı veren, toplu sözleşmelerimize ilaveten ek zam veren belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Tabii ki daha da fazlasını istiyoruz. Yeni dönem toplu sözleşmelerimizde, sözleşmelerimizin süresi gelen kadarki süreçte ilave düzenlemeler yapılması konusunu tartışmaya, konuşmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız ile İstanbul’daki toplu sözleşmelerimizle ilgili de konuştuk. İnanıyorum ki, 30 bine yakın arkadaşımızın toplu sözleşmesiyle ilgili önümüzdeki günlerde yeni ve olumlu gelişmeler olacak.”

“Çalışma Bakanımızla Verimli Bir Toplantı Gerçekleştirdik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile HAK-İŞ’te gerçekleştirdikleri toplantının içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Arslan, “Sayın Bakan ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızın ana gündemi ülkemizin ve işkolumuzun sorunlarıydı. Toplu sözleşmelerde ve örgütlenmede karşılaştığımız zorluklar, toplu sözleşmeyle elde ettiğimiz hakların yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünü kaybetmesi vb. sorunları konuştuk. Vergi dilimlerinin sınırlandırılması talebimizi yineledik. Bu sorunların çözümünü yılbaşına kadar gerçekleştirmek üzere Sayın Bakan ile yeni bir mutabakat sağladık” dedi.

“Hizmet-İş’i Türkiye’nin En Büyük Sendikası Yapma Başarısını Gösterdik”

Arslan, “Hizmet-İş Sendikamızın kurucularının bize devrettiği bayrağı daha yükseklere taşımak, daha büyük kitlelerle buluşmak, işkolumuzdaki bütün işçileri kucaklamak ve bunu değerlerimizden, inançlarımızdan, ilkelerimizden vazgeçmeden yapmak bizim hem sorumluluğumuz, hem görevimizdir. Sendikamızı adım adım işkolumuzun önemli, güçlü, en büyük sendikası ve son olarak Türkiye’nin en büyük sendikası yapma başarısını gösterdik. HAK-İŞ’in mütevazı bir sendikası olan sendikamızı Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu haline getirdik” şeklinde konuştu.

“İşkolumuzdaki Tüm Emekçileri Sendikal Mücadeleye Dahil Edeceğiz”

İşkolundaki tüm emekçilere ulaşmak istediklerini vurgulayan Arslan; “Bütün belediyelerde örgütlenmek, engelleri aşıp çalışanlarla kucaklaşmak zorundayız. Sadece belediyelerde değil, özel temizlik şirketleri başta olmak üzere ev işçileri, konut işçileri de dahil işkolumuzdaki bütün emekçileri sendikal mücadeleye dahil edeceğiz. Daha büyük Hizmet-İş, daha büyük HAK-İŞ için yeni hedeflere ve istikametlere devam edeceğiz. Bu mücadele bizim için onur, haysiyet mücadelesidir. Sağımıza, solumuza, kimin ne söylediğine bakmadan daha büyük hedeflere ve resme bakacağız, ihtiyacımız olanı tartışacağız” diye konuştu.

“‘Biz’ Varız, ‘Ben’ Yok”

Hizmet-İş Sendikamızın bir ve bütün olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bugünkü başarılarına ulaştığını ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Biz, parçalamaya değil, parçaları birleştirmeye, dağılanları toplamaya geldik. Bizim anlayışımız birliktir, kardeşliktir, dayanışmadır, birlikte geleceği inşa etmektir. Yaşadığımız tecrübelerden istifade ederek ilkelerimizden, değerlerimizden vazgeçmeden sendikamızı daha ileriye taşıyacağız. Başardığımız her işin arkasında biz varız. Biriz, beraberiz. Türkiye’nin her köşesindeki kardeşlerimizle beraber başardık. ‘Biz’ varız, ‘ben’ yok. Geleceği birlikte inşa edeceğiz, birlikte Türkiye’nin ve dünyanın en etkin sendikası ve konfederasyonu olacağımızı iddia ediyoruz. Yıkmak, dağıtmak, parçalamak, nifak sokmak, ihanet etmek kolay; bunları toparlamak, hepsini kucaklayıp, geleceği inşa etmek zor. Yıkılanları yeniden tamir etmek zor. Onun için biz yıkmaya, parçalamaya, dağıtmaya değil dağılanları toplamaya geldik. Bu teşkilatı parçalamaya, dağıtmaya, içeriden ve dışarıdan ihanetlere izin vermeyeceğiz.”

“Hiçbir Zaman Emek Hareketine İhanetimiz Olmadı”

Bugüne kadar emekçilere hiçbir ihanette bulunmadıklarını, türlü zorluklara göğüs gerseler de ihanetten yana olmadıklarını vurgulayan Arslan; “Eksiklerimiz, yapamadıklarımız, kusurlarımız, insan olmamızdan dolayı zaaflarımız olabilir. Ama asla emek hareketine, sendikamıza, HAK-İŞ’e ve değerlerimize zarar verecek bir ihanetimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Teşkilatımın bu konudaki duyarlılığına, hassasiyetine, bu alanda yapılan mücadeleye sonuna kadar destek veriyorum ve onları buradan bir kez daha kutlamak istiyorum. Bugün geldiğimiz noktada teşkilatımızla birlikte şube başkanlarımızla, temsilcilerimizle, üyelerimizle, sevenlerimizle, gönüldaşlarımızla, kadın ve erkek bütün emekçilerimizle bu başarı hikâyesini ortaya koyduk. Zorlukları, engelleri aşarak bugünlere gelmek kolay olmadı” dedi.

Genel kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ve Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da bir selamlama konuşması yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Eylül 2022 15:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu