ARSLAN, GAZİANTEP’TE ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

29 Eylül 2022 15:42, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP’TE ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Eylül 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız Gaziantep 1 No’lu Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

 Genel kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Mehmet Keskin, Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Hüseyin Öz, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Petrol-İş Genel Başkanı Kudret Örgel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın il ve şube başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, Komite Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Konuşmasında Gaziantep’in çok önemli bir şehir olduğunun altını çizen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, gerçekleştirilen Genel Kurulun HAK-İŞ’e, Hizmet-İş Sendikamıza ve Gaziantep’e hayırlar getirmesini temenni etti.

Gaziantep 1 No’lu Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nun, Hizmet-İş Sendikamızın 14. Genel Kurulu’ndan önceki son şube genel kurulu olduğunu hatırlatan Arslan, 14. Genel Kurulu da HİZMET-İŞ’e yakışan bir şekilde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

HİZMET-İŞ Sendikamızın Gaziantep’te ilk 1984 yılında İslâhiye Belediyesi’nde örgütlendiğini hatırlatan Arslan, “HİZMET-İŞ Adıyaman’da kurulmuş ancak bu kuruluş Gaziantep’te mayalanmıştır” dedi.

“EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASI OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

HİZMET-İŞ Sendikamızın tarihî yolculuğunun her aşamasında yeni hikâyeler oluşturan başarılara imza atıldığını kaydeden Arslan, “Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmanın gururunu yaşayan bir sendikayız. Hizmet-İş, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun en büyük sendikasıdır. Uluslararası sendikal hareket içerisinde çok etkin olan EPSU ve PSI’nin İcra Kurulu Üyesidir. Türkiye’de başta Ekonomik-Sosyal Konsey, Üçlü Danışma Kurulu, KİT vb. kuruluşlar olmak üzere, YHK dahil pek çok kurumsal oluşumda HAK-İŞ’i temsil eden bir pozisyondadır” dedi.

“SENDİKAL HAREKETE ÇOĞULCU BİR ANLAYIŞ ARMAĞAN ETTİK”

Hizmet-İş Sendikamızın 14. Genel Kurulu’na giderken, elde edilen pek çok başarıdan ve yeni imkândan bahsetmenin mümkün olduğunu söyleyen Arslan, en önemli başarının 70’e yakın şubemizde sendikamıza yakışan, demokratik süreçlerin en üst düzeyde işletildiği kongreler olduğunun altını çizdi.

Arslan: “Kongrelerimizde genel kurulla ilgili bütün üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Onların mücadeleye dahil olmasının, bütün süreçlerde, bütün işçilerin ve sendikamızın ortaya koyduğu ilkelerden yola çıkarak, demokratik bir süreci gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Katılımcı ve aynı zamanda çoğulcu bir anlayışı sendikal harekete bütün yönleriyle armağan ettiğimiz bu demokratik tutum, Hizmet-İş Sendikası’nın ortaya koyduğu çok temel farkındalıklardan bir tanesidir.”

“CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Dünyanın mücadele ettiği ekonomik krizle ilgili Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirilen iyileştirmelerin Avrupa ülkelerinde sağlanmadığını ifade eden Arslan; “Bugün, ekonomide ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Aldığımız ücretler, ek zamlar, yeni ek zamlar birkaç ay sonra sonuçsuz kalıyor. Ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Tam pandeminin zorluklarıyla uğraşıp bir çözüm ararken Rusya, Ukrayna’ya saldırdı. Bu defa enerji krizi patladı. Türkiye gibi enerjide tamamen dışa bağımlı bir ülkede hem tedarik zincirlerinin kopması, hem pandeminin getirdiği ağır faturalara bir de savaş eklenince ekonomimiz olumsuz etkilendi. Bütün dünya coğrafyası ciddi bir krizle karşı karşıya. Krizin atlatılması için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz, dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’un başkan yardımcısı olarak icra kurulu toplantılarına, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun toplantılarına katılıyoruz. Pandemiden bu tarafa Avrupa’da işçi ücretleri arttırılmadı. Tam tersi, ücretler baskılanıyor ve aşağı çekiliyor. İşte tam da bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımını çok tarihi buluyorum. Türkiye, bütün bu zorluklarına rağmen emeklilerine, kamu çalışanlarına, asgari ücretlilere enflasyonun üzerinde bir artış yapmayı devam ettiriyor. Bu, önemli bir gelişme” diye konuştu. 

“DEMOKRATİK SÜREÇLERİ SONUNA KADAR KULLANALIM”

Hizmet-İş Sendikamızın 17 Aralık’ta gerçekleştirilecek genel kurulunun yanı sıra Mayıs ayında da HAK-İŞ’in genel kurulunun yapılacağını hatırlatan Arslan, birlik ve beraberlik çağrısını şu cümlelerle yaptı: “Önümüzde Hizmet-İş Sendikamızın genel kurulu var. Diğer sendikalarımızın da genel kurullarının tamamlanmasının ardından HAK-İŞ’in kongresini gerçekleştireceğiz. Bütün kongrelerimiz, Türk demokrasisi için, Türkiye sendikal hareketi için, dünya sendikal hareketi için örnek olacak. Sendikamızda demokrasinin bütün ayrıntılarıyla uygulandığı bir örnek demokratik süreç var. Bundan asla ve asla rahatsız değilim. Birbirimizi kırmadan, incitmeden, HAK-İŞ’in ve sendikamızın değerlerine zarar vermeden demokratik süreçleri sonuna kadar kullanalım. Aksi, hepimize kaybettirir.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Eylül 2022 15:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu