ARSLAN ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ

07 Ekim 2022 19:11, Haberler


ARSLAN ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Ekim 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’i ziyaret etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kamu Toplu Sözleşmesi Ek Protokolü ile kamu kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücretinin 17 TL’den net 55 TL’ye çıkartılmasına ilişkin düzenlemenin, belediyeler ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerin günlük yemek ücretlerine de yansıtılmasına ilişkin talebimizi Sayın Bakan Bilgin’e iletti. Bakan Bilgin, bu konuda bir genelge yayınlayacaklarını ,Genelge için ilgilileri talimatlandırdığını ifade etti

Arslan, ayrıca belediyeler ve belediye şirketlerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlıkların giderilmesi konusunu da Bakan Bilgin’e iletti. Bakan Bilgin, "Konuyu biliyorum ve yakından takip ediyorum inşallah kısa zamanda TİS uyuşmazlıklarının giderilmesi için bu güne kadar olduğu gibi bu konuda da gerekli adımları atacağım" dedi. 

Genel Başkanımız Arslan, Bakan Bilgin’e taleplerinin karşılanmasına ilişkin gösterdiği ilgi ve destekten dolayı tüm belediye ve belediye şirket çalışanları adına teşekkür etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ekim 2022 19:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu