ARSLAN, “FİLİSTİN DEVLETİ DOSTLUK YILDIZI” NİŞANINA LAYIK GÖRÜLDÜ

29 Kasım 2022 21:38, Haberler


ARSLAN, “FİLİSTİN DEVLETİ DOSTLUK YILDIZI” NİŞANINA LAYIK GÖRÜLDÜ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Kasım 2022 tarihinde Filistin Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı, Arap Birliği Ankara Misyonu ve Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi tarafından düzenlenen özel resepsiyon ve ödül törenine katıldı.

Resepsiyona Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetim kurulu üyeleri ve HAK-İŞ Genel Merkez uzmanlarımız katıldı.

29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle düzenlenen özel resepsiyonda, “Filistin Davasını Destekleyen Türk Şahıslar” ödül töreninde, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı takdim edildi.

Filistin ve Türk halkları arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerini güçlendirmedeki rolü ve Filistin davasında özgürlük ve bağımsızlık yolunda destek ve çabalarını takdir etmek için Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatıyla Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Filistin Devlet Başkanımız Mahmud Abbas’a, Filistin devletine ve hükümetine, Filistin Ankara Büyükelçisi değerli dostumuz Faed Mustafa’ya ve ekibine, bize bu nişanı verdikleri için HAK-İŞ Konfederasyonumuz, mensuplarımız ve milletimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu nişan bizim Filistin davasındaki sorumluluğumuzu daha da artıracaktır. Geçtiğimiz hafta Avustralya’da Melbourne’de Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’un Genel Kurulu’nda da ifade ettiğimiz gibi Filistin halkıyla dayanışmamızı, bundan sonrada daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Başkenti Kudüs olan, özgür ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasına kadar HAK-İŞ olarak, mensuplarımız olarak, milletimiz olarak destek olmaya, katkı vermeye devam edeceğiz. İşgalin sona ermesi Filistin’deki emekçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü, haklarının iade edilmesi, Gazze’deki ablukanın ortadan kaldırılması, yeni yerleşim alanlarının açılmaması ve büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıyan bütün ülkelerin bu büyükelçiliklerini tekrar Kudüs’ten çekmeleri için, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak göstermiş olduğumuz mücadeleyi bundan sonra da sürdüreceğiz.

Gerek uluslararası alanda, gerek ülkemiz nezdinde yaptığımız girişimler, Filistinli kardeşlerimiz için yapmamız gereken daha çok işlerin olduğunu bize hatırlatıyor. Burada da gördük ki, dayanışmamızı, kardeşliğimizi, birlikte mücadelemizi daha da artırmamız gerekiyor.

Büyükelçimizin çabaları, Türkiye’nin bütünüyle Filistin davasının arkasında durması, Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olması ve milletimizin bir bütünlük içerisinde Filistin davasını sahiplenmesinden dolayı milletimize de teşekkür ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyor, bizi bu şekilde onurlandıran Filistin devletine de saygılarımı sunuyorum”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’de yaptığı konuşmada, “Filistin, Türk halkının gönlünde her zaman çok özel bir yere sahip olmuştur. Türkiye Filistin halkının haklı davasında her zaman yanında durmuş, dayanışmasını her platformda ve her vesilede samimiyetle sergilemiştir. Bundan sonra da desteğimiz devam edecektir. Başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devletinin teşkili tüm bölgemizin güvenlik, barış ve istikrarı için bir seçenek değil bir zorunluluktur” diye konuştu.

Resepsiyonda ayrıca, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’a “Liyakat Yıldızı”, Kudüs Şairi rahmetli Nuri Pakdil adına Necip Evlice’ye “Yaratıcılık Düzeyinde, Kültür, Bilim ve Sanat Madalyası” takdim edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2022 21:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu