ARSLAN, TOPLU SÖZLEŞME TÖRENİNE KATILDI

02 Aralık 2022 13:41, Haberler


ARSLAN, TOPLU SÖZLEŞME TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Aralık 2022 tarihinde İstanbul Şile Belediyesi’yle gerçekleştirilen toplu sözleşme imza törenine katıldı. 

İmza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman, MİKSEN Genel Sekreter Yardımcısı İdris Kenan Kayıcı, şube yönetim kurulu, üyelerimiz ve davetliler katıldı. 

Sözleşme, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı arasında 2 yıllık olarak imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Arslan, her zaman en iyi toplu iş sözleşmesini imzalama gayretinde olduklarını belirterek, sözleşmenin sürdürülebilir olması konusunda dikkatli davrandıkları söyledi.

Arslan, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilen işçilerin zorunlu olarak emekliliğe sevk edilmesi uygulamasından vazgeçilmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, EYT’lilerin emekliliklerinin de zorunlu değil, tercihe bağlı olması gerektiğini belirtti.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da belediye hizmetlerini çalışanlarla birlikte yürüttüklerini kaydederek, belediye çalışanlarının aldıkları ücretinin helal olduğunu söyledi.

Hizmet-İş Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman da toplu iş sözleşmesinin büyük bir kazanımla sonuçlandığını belirterek, bir sonraki dönemde daha iyi şartlarda, daha iyi bir sözleşme imzalayacaklarını ifade etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Aralık 2022 13:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu