ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMAMIZ BAŞLADI

13 Aralık 2022 13:15, Haberler


ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMAMIZ BAŞLADI

HAK-İŞ ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İşbirliğiyle düzenlenen 6. Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması 12 Aralık 2022 tarihinde başladı

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle yapılan "Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması”nın bu yıl 6’ncısı düzenleniyor.

Özellikle son dönemde dijitalleşme ve salgınla birlikte insanın değil emeğin hareketliliği görülmektedir. Söz konusu hareketliliğin ise çalışma hayatında olumlu ya da olumsuz birçok etkisi gözlemlenmektedir. Buradan hareketle yarışmanın bu yılki teması “Kadın Emeği ve Yeni Arayışlar” olarak belirlenmiştir.

Alt başlıklarında ise,

- Eğitim-İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi,

- Beyin Göçünü Önleme,

- Mevsimsel Göçün Düzenlenmesi,

konuları işlenecektir.

12 Aralık 2022 ile 5 Mart 2023 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği yarışmada birinci projeye 7 Bin 500 Türk Lirası, ikinci projeye 5 Bin Türk Lirası, üçüncü projeye ise 3 Bin Türk Lirası ödül olarak verilecektir. Mansiyon Ödülü olarak ise 2 Bin Türk Lirası belirlenmiştir. Ayrıca dereceye giren ilk 4 proje sahibine de Konfederasyonumuzda staj imkânı tanınacaktır.

“Kadın Emeği ve Yeni Arayışlar” temalı yarışmaya, Türkiye'de ve KKTC'de bulunan üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitim yapan öğrencileri başvurabilecek. Başvurular Türkçe ve İngilizce dilinde kabul edilecektir.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, her yıl ilgiyle takip edilen yarışmamızın gençlere ilham vermesi temennisinde bulunarak, yarışmadan ortaya çıkacak projeler ile kadın meseleleri ve çalışma hayatı hakkında toplumsal farkındalık oluşturmanın amaçlandığını belirtti.

Arslan, “Üniversitelerde eğitim gören gençlerin kadın konusuna, çalışma hayatının bugününe ve geleceğine ilişkin farkındalıklarını, görüş ve önerilerini yansıtması Konfederasyonumuz çalışmalarına katkı sağlayacaktır.

Projede ödül alan gençlerin Konfederasyonumuzda staj yapmasını gençlerle sendikal hareketin kaynaşması açısından önemli görüyoruz.  Türkiye ve KKTC’deki lisans ve lisansüstü öğrenim görenleri öğrencilerimizi her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun katılımını bekliyoruz.” dedi.

Yarışmanın detaylarına https://www.genclikfarkinda.net adresinden ulaşılabilir.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Aralık 2022 13:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu