ARSLAN, ULUSLARARASI SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

16 Aralık 2022 18:01, Haberler


ARSLAN, ULUSLARARASI SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Aralık 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın 14. Olağan Genel Kurulu için 34 ülkeden  35 sendikadan 60 sendika temsilcisiyle biraraya geldi.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı - HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, İran, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Benin, Bosna-Hersek, Botsvana, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Eritre, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Irak, Karadağ, Kongo, Kazakistan, Lübnan, Makedonya, Malavi, Mauritius, Moldova, Moritanya, Namibya, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya ve Zambiya’dan misafir sendikacılar katıldı.

“Hizmet-İş Sendikamız Türkiye’nin En Büyük Sendikasıdır”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 14. Genel Kurulu için Türkiye’de bulunan katılımcılara hoş geldiniz diyerek, “Genel kurulumuza teşrif eden değerli sendikacı dostlarım. Hepiniz hoş geldiniz. Hizmet-İş Sendikası Türkiye’nin en büyük işçi sendikası ve konfederasyonumuzun da en büyük sendikasıdır” diye konuştu.

“Sizleri Türkiye’de Ağırlamaktan Büyük Onur Duyuyoruz”

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 252 bin üyesi ile birlikte 1000’den fazla işyerinde ve belediyede yetkili olduğunu hatırlatarak, “Hizmet-İş Sendikamız Uluslararası Kamu Çalışanları Federasyonu PSI, Avrupa Kamu Çalışanları Federasyonu EPSU’nun da üyesidir. Yaklaşık 50’ye yakın ülkenin sendikalarıyla işbirliği anlaşmaları olan Hizmet-İş Sendikamızın 14. Genel kurulunu icra edeceğiz. Genel Kurulumuz münasebetiyle sizleri Türkiye’de ağırlamaktan, sendikamızda misafir etmekten büyük onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Sizlerin Katılımı Bizlere Umut Veriyor”

HAK-İŞ’in hem ulusal hem de uluslararası sendikal hareketin en önemli aktörlerinden birisi olduğunu ifade eden Arslan, “Sizlerin Genel Kurulumuza katılmış olmanız, bizlere büyük bir güç, heyecan ve umut veriyor. Uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğuna, burada sizlerle beraber bir kez daha şahitlik ediyoruz” dedi.

“Sendikal Hareket İşbirliği İçerisinde Olmalı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, dünyanın her bölgesinde, her kıtada, işbirliği içerisinde olduklarını ifade ederek, “Leoliberalizmin bütün dünyaya dayatıldığı, zorlukların, pandeminin, savaşların, yoksulluğun, açlığın, kıtlığın hüküm sürdüğü bir dünyada sendikal hareket daha çok işbirliği içerisinde olmalı. ITUC 5. Kongresi’nde de altı çizildiği gibi dünden daha fazla dayanışmaya, birlikte mücadele etmeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

“Mazlum ve Mağdurların Yanında Olacağız”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bütün mağdur ve mazlumlarla birlikte hareket etmeye devam edeceğini belirterek, “Ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün mağdur ve mazlumlarıyla, hakları elinden alınmış, yoksulluğa mahkum edilmiş, zulüm altında, savaş altında ezilen, yok sayılan bütün mazlumlarla HAK-İŞ, dayanışma içerisinde olmaya devam edecektir. Onun için Hizmet-İş Sendikamızın 14. Olağan Genel Kurulu uluslararası dayanışmamızın daha da pekiştiği, güçlendiği bir kongre olarak tarihe geçecektir” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı - HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada, “Küçük dünyamızın çok değerli, büyük insanları, emeğin temsilcileri, alın terinin temsilcileri. Ülkemize hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın konuşmasının ardından, konuk sendikacılar da birer selamlama konuşması gerçekleştirerek, Genel Başkanımıza ülkelerinden getirdikleri yöresel hediyelerini takdim ettiler.

İkili İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

Hediyeleşmelerin ardından, Cezayir Ulusal Kamu Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Fuad Hamouda, Benin Bölgesel İdare Federasyonu Genel Başkanı Agbohounka Arnaud Rodrigue, Kongo Belediyeleri ve Kamu İdareleri Çalışanları Sendikası Başkanı Antoine Nsımba Lulangu, Karadağ Bağımsız Sendikalar Birliği Bölge Başkanı Asllan Zneli ve ve Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Hizmet Çalışanları Sendikası adına Anisa Subashi tarafından Hizmet-İş Sendikamız arasında ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Programın sonunda, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Aralık 2022 18:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu