ARSLAN, KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI TÖRE'Yİ ZİYARET ETTİ

26 Aralık 2022 16:03, Haberler


ARSLAN, KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI TÖRE'Yİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Aralık 2022 tarihinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile Meclis Şeref salonunda bir araya geldi.

Ziyarete Konfederasyonumuza bağlı  KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Metin Atan, Mali İşler Başkanı Ali kavas, Meclis  Genel Sekreteri Seral Fırat, İdari, Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu, Basın Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun Soyşen de hazır bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC Kamu-Sen Sendikamızın konfederasyonumuza bağlı en önemli sendikalardan biri olduğunu ifade etti.

Arslan, Başkan Töre’nin duruşu ve çizgisini çok iyi bildiklerini vurgulayarak iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde rolünün büyük olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında her ne kadar iki ayrı devlet olsa da aynı milletin insanları olduklarına değindi ve Türkiye’yi her zaman Anavatan olarak gördüklerini söyledi. Töre, devletten devlete ilişkilerin gerek sendikalar gerek ise diğer alanlarda artması ve güçlenmesine önem verdiklerini ifade ederek Kamu Sen’in Konfederasyona bağlı olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. 

Türkiye ve KKTC’nin daha güzel günlere erişmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini söyleyen Töre, Kıbrıs meselesinin sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Türk Milletinin milli ve müşterek davası olduğunu vurguladı. Töre “Milli menfaatler ve ülküler neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam ediyoruz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Aralık 2022 16:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu