AKBULUT, KADIN KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

28 Aralık 2022 17:20, Haberler


AKBULUT, KADIN KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, 28 Kasım 2022 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezimizde HAK-İŞ Kadın Komitesi üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, Kadın Komitesi Sorumlusu Sevgi Yağmur Açıkalın, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanları, yardımcıları ve HAK-İŞ uzmanları katıldı.

Akbulut, toplantıda Kadın Komitemizin yürüttüğü faaliyetler hakkında Komite Başkanlarından bilgi aldı.

Toplantıda Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Konfederasyon olarak çalışma hayatının dinamiklerini belirlemek, öncü olmak ve çözüm önerileri oluşturmak noktasında yoğun bir yıl geçtiğini belirterek,  komitelerin faaliyetlerinde hiçbir aksama olmadan daha da artan bir etkinlikle çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Akbulut, ‘’Artık kadın komitesi sadece 8 Mart, 25 Kasım gibi önemli günleri değil, C190ın Toplu İş Sözleşmesine uyarlanması, örgütlenme, kadın sendikacıların yetiştirilmesi gibi önemli çalışmaları da hayata geçiren bir komite yapısına sahip oldu. Komitelerimiz başka sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacak çalışmalar yaptı’’ şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin de konuşmasında, ‘’HAK-İŞ olarak 81 ilde kadın konusunda yapılanmamız, yapmış olduğumuz çalışmalar, sendikalarımızın kadın komitelerinden derlemiş olduğumuz sorunlar ve bu sorunlara getirdiğimiz çözüm önerileriyle, milyonlarca insanı etkileyecek olan mevzuatta küçücük değişiklik bizi çok mutlu ediyor. Ana hedeflerimizden birisi de kadınları sendikal harekete dahil etmek ve çalışma hayatındaki refahlarını daha iyi bir seviyeye taşımak’’ olduğunu söyledi.

Kadın Komitesi toplantısında 2022 yılında gerçekleştirilen kadın komitesi faaliyetlerinin genel değerlendirmesi ve 2023 yılı için faaliyet planı çalışmasıyla ilgili görüşler sunuldu.

 Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Aralık 2022 17:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu