ARSLAN, KAYSERİ’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

06 Ocak 2023 15:37, Haberler


ARSLAN, KAYSERİ’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Ocak 2023 tarihinde HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş, Öz Güven-Sen ve Öz Taşıma İş Sendikalarımız ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi şirketleri KASKİ Personel A.Ş., KAYMEK, Kayseri Spor A.Ş. ve Erciyes A.Ş. arasında gerçekleştirilen ek protokol imza törenine katıldı.

Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde üyelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen imza törenine; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız ve İdris Ersoy, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Kayseri Şube ve İl Başkanları ile basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2023 yılının ilk toplu iş sözleşmesi törenini Kayseri’de gerçekleştirdiklerini belirterek “İmzaladığımız ek protokol, enflasyon ve fiyat hareketlerine karşı çalışanları korumak için atılmış bir adımdır. Bu, Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ile 4. ek protokolümüzdür. Üyelerimize, çalışanlara hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Anlayışı”

Arslan, ek protokolün bütün sorunları çözmediğini ancak maddi getirisinin yanı sıra emeğe ve insana bakışı ortaya koyması açısından önemli olduğunu belirterek, “Bunu takdir etmek, teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur. Hem çalışarak Kayseri’ye hizmet edeceğiz, hem de ihtiyaç hissettiklerinde bize bu imkânı sağlayanlarla beraber ve onların yanında olacağız. İşçi-işveren olarak, ortak geleceğimizi ve birlikte inşa etme anlayışı bizim için her şeyin üstündedir. Dayanışmamızı daha fazla geliştireceğiz ve inşallah Kayseri’de yeni başarılara, yeni imkânlara, yeni ek protokollere hep birlikte imza atacağız” ifadelerine yer verdi.

Arslan, Başkan Büyükkılıç’a samimiyeti, çalışanlara yaklaşımı ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Arslan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya emek literatürüne girecek değişim ve reformunun sonucu olarak bir arada olduklarına dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız kamunun özelleştirilmesi, belediyelerin küçültülmesi, neoliberalizmin baskılarıyla tüm çalışanların taşeron sistemine devredilmesi çabalarına meydan okumuştur. Uzun mücadelemizden sonra belediyelerde bulunan taşeron şirketlerdeki işçilerin belediye bünyesindeki şirketlerin kadrolarına yerleştirilmesi süreci, dünyayı ve ülkemizi şaşırtan büyük bir reformdur. Bu reformun kahramanı Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

“Emek Hareketine Verdiği Değer Gurur Kaynağı” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emek hareketine verdiği değerin büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Arslan; “Türkiye emek hareketi için bu tarihî değişim ve dönüşümün, Cumhurbaşkanımızın ekibiyle beraber gerçekleşmiş olması bizim açımızdan büyük bir gurur kaynağıdır. Yeni dönemde de emek hareketi ve çalışanlar olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Sizlerin de bu anlamda vefalı olacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Arslan, taşeron sistemin kaldırılmasında emeği olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi E. Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye de teşekkür etti.

Büyükkılıç: “HAK-İŞ Sendikacılığı Sağduyunun Sesidir”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, HAK-İŞ’in yerli ve milli değerlerine sahip çıkan bir emek örgütü olduğunun altını çizdi.

Büyükkılıç, “Birliğimizi, beraberliğimizi daha da sağlamlaştıracak bir gündeyiz. HAK-İŞ sendikacılığı sağduyunun sesidir. HAK-İŞ, yerli ve milli bir konfederasyon olduğundan huzur bulduğumuz bir sendikal anlayışla çalışıyoruz” dedi.

İnsanların en hayırlısının, insana hizmet edenler olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Bu şehri yaşanabilir yapan belediyemizin çalışanlarıdır. Göğsümüzü gererek anlattığımız bu güzel şehri bu noktaya getiren sizlersiniz. Gönlümüz daha fazlasını her zaman arzu eder ama imkânlarımızı zorlayarak hep daha fazlasını verme ve örnek teşkil etme anlayışı içerisinde çalışmalar yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tören, selamlama konuşmalarının ardından ek protokolün imzalanması ile sona erdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Ocak 2023 15:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu