ARSLAN: “BUGÜN MİLLETİMİZ İÇİN ZOR BİR GÜN”

06 Şubat 2023 13:57, Haberler


ARSLAN: “BUGÜN MİLLETİMİZ İÇİN ZOR BİR GÜN”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kahramanmaraş merkezli ve çevre illeri de etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunarak, “Bugün milletimiz için zor bir gün. HAK-İŞ - HAK Arama ve Kurtarma Umut Timimiz AFAD ile koordineli bir şekilde deprem bölgesine hareket etti. İkinci ekibimizi de bölgeye göndermek üzere hazırlıyoruz. Yarın da Genel Merkezimizde Olağanüstü Başkanlar Kurulumuzu toplayacağız. Bütün sendikalarımızla birlikte, var gücümüzle bu felakete karşı milletimizin yanında yer almamız ve destek olmaya devam edeceğiz. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan 6 Şubat 2023 tarihinde, Medya-İş Sendikamızın 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Mehmet Şahin, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Genel Başkanı – HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yöneticileri, Medya-İş Sendikamızın delegeleri katıldı.

“Bugün Milletimiz İçin Zor Bir Gün”

Genel Başkanımız Arslan, Kahramanmaraş merkezli ve çevre illeri de etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Arslan, Türkiye’nin zor bir günü yaşadığına dikkat çekerek, “Bugün milletimiz için zor bir gün. Depremde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize de Rabbim güç, kuvvet versin” dedi.

“Arama ve Kurtarma Timimiz Bölgeye İntikal Ediyor”

Ülkemizde yaşanan afetlere karşı bazı önlemler alındığını dikkat çeken Arslan, “Konfederasyonumuz HAK-İŞ yıllardır özellikle deprem ve acil yardım konusunda liderlik ve öncülük yapmak için bir çalışma içerisine girmişti. Bu çalışmamızın sonucu olarak HAK-İŞ Arama ve Kurtarma Umut Timi’ni oluşturduk. Sendikalarımızda da bu timlerin her sendika için oluşturulması konusunda teşviklerimiz oldu. Umut Timi belli bir süreçten geçti, eğitimler aldı ve bu eğitimler sertifikaya dönüştürüldü. Türkiye’de bir konfederasyon olarak ilk kez HAK-İŞ Konfederasyonumuz bünyesinde hafif arama ve kurtarma konusunda sertifikasyonunu tamamlamış, akredite edilmiş bir kurtarma timimiz var” diye konuştu.

Depremin hemen ardından AFAD ile koordinasyon içerisinde bulunarak, HAK-İŞ - HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi’nin bölgede görevlendirildiğini belirten Arslan, “Bu sabah depremin hemen ardından arkadaşlarımız harekete geçerek, deprem bölgesinde müdahale için yola çıktılar” şeklinde konuştu.

“Olağanüstü Başkanlar Kurulumuz Toplayacağız”

Daha önceden meydana gelen afetlerde Arama Kurtarma Ekibimizin AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde sahada çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Arslan, “Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın afet konusunda neler yapacağı, sendikalarımızın bu faaliyete dahil edilmesi ve destek olunması konusunda yarın Genel Merkezimizde Olağanüstü Başkanlar Kurulumuzu toplayacağız. Bütün sendikalarımızla birlikte, bütün gücümüzle bu felakete karşı milletimizin yanında yer almamız ve destek olmamız gerekiyor. İnşallah böyle felaketleri tekrar yaşamayız” diye konuştu.

“Sorumluluğumuzu Yerine Getireceğiz”

Arslan, depremin yaklaşık 10 ilimizi etkilediğini ve yaraların sarılmasının kolay olmayacağını hatırlatarak, HAK-İŞ’in bütün sendikalarıyla birlikte elini taşın altına koyarak, çalışanlarımıza ve milletimize olan sorumluluğunu yerine getireceğini belirtti.   

Arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hafta içerisinde bölgeye bir dizi ziyaretler gerçekleştireceklerini de belirten Arslan, “Oradaki vatandaşlarımızla bir araya gelmek, hem onlara geçmiş olsun demek, taziyede bulunmak, onların yaralarına bir nebze olsun çare bulmak adına, onların acil ihtiyaçlarını karşılama konusunda çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

“Zor Zamanlarda Medyaya Önemli Sorumluluklar Düşüyor”

Medyanın olağanüstü durumlarda önemli bir misyonu yerine getirdiğini de vurgulayan Arslan, “Zaman zaman sosyal medyada gerçekten bir kısım manipülasyonlara şahit oluyoruz. Olmayan felaketler varmış gibi gösterilerek, toplumun mücadelesini kıran yayınlar yapılıyor. Gerçekleri yansıtacak medyayı da bizim desteklememiz ve ortaya çıkarmamız gerekiyor. Burada sizlere de büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

“Basın Emekçilerinin Yaşadığı Zorlukların Farkındayız”

Medya sektörünün yaşadığı sorunlara da değinen Arslan, “Özel televizyonlarda ve gazetelerdeki basın emekçilerinin içinde bulunduğu zor şartların farkındayız. İnsanların farklı ücretlerle ama aynı işi yapmaya zorlandıklarını biliyoruz. Bu yapıyı değiştirmek, dönüştürmek, bu yapı konusunda mücadele etmek bizlere düşüyor. Medya iş sendikamıza düşüyor” dedi.

Medya-İş Sendikamızın hem AA hem de TRT’de örgütlü olduğunu hatırlatan Arslan, “Hem TRT hem de AA’da yetkili olmanın bize verdiği bir sorumluluk da var. Bunu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak sendikalaşmaya bile izin vermeyen Türk medyası konusunda hem bize hem de sendikamıza büyük sorumluluklar düşüyor. Bu mücadeleyi bizlerin yapması gerekiyor” diye konuştu.

“Başarmak İçin Mücadele Vermemiz Gerekiyor”

Medya-İş Sendikası’nın işkolunda en büyük sendika olması ve güçlenmesi konusunda herkese görevler düştüğünü hatırlatan Arslan, “Başarmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Gazetelerde ve televizyonlarda örgütlenmenin ne anlama geldiğini biliyoruz ama bunu başarmak bizlere düşüyor. Başarmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Kongremizin yeni başarılara başlangıç olacağını umut ediyorum.” dedi.

Medya-İş Sendikamızın Genel Başkanı Sezai Ballı da olağanüstü bir gündemde Genel Kurulu gerçekleştirdiklerini belirterek, yaşanan felaket dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ballı, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ballı, enkaz altında bulunanlara da en kısa zamanda ulaşılması dileğinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Şubat 2023 13:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu