HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU DEPREM GÜNDEMİYLE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

07 Şubat 2023 14:28, Haberler


HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU DEPREM GÜNDEMİYLE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI


HAK-İŞ Başkanlar Kurulumuz, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilimizi etkileyen deprem gündemiyle olağanüstü toplandı. 

HAK-İŞ Olağanüstü Başkanlar Kurulu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Sendikalarımızın Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarının katılımıyla 7 Şubat 2023 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bölgede yaşanan son gelişmeler, AFAD ve Türkiye AB KİK heyeti ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Depremin hemen ardından HAK-İŞ Genel Merkezimizde bir kriz merkezi oluşturulduğunu, HAK-İŞ Konfederasyonumuz Afet İşleri Komitemiz bünyesinde kurulan HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi personellerimizin depremin hemen ardından bölgeye gönderilerek arama ve kurtarma çalışmalarına aktif katıldığını ve dün gece iki evladımızı enkazdan sağ olarak kurtardıklarını ifade etti. 

Şuanda bölgede yoğun olarak, battaniye; uyku tulumu, çadır, katalitik soba ve jeneratöre ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in sendikalarımızla birlikte HAK-İŞ’in bağış hesabında toplanacak paralarla ayni ve nakdi yardımları AFAD koordinasyonunda bölgeye ulaştıracağını söyledi. 

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımız olarak bölgede yaşanan depremin olumsuzluklarının azaltılması konusunda ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, bölgede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu. Arslan, “Bütün sendikalarımızla birlikte var gücümüzle bu büyük felaket karşısında milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyoruz. İnşallah böyle büyük felaketler bir daha yaşamayız” diye konuştu.

HAK-İŞ Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplantımızın ardından bir sonuç bildirisi yayınlandı. 


HAK-İŞ KONFEDERASYONU

OLAĞANÜSTÜ BAŞKANLAR KURULU

SONUÇ BİLDİRİSİ

7 ŞUBAT 2023 – ANKARA


HAK-İŞ Konfederasyonu; 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana ilimizde yaşanan deprem sebebiyle Başkanlar Kurulu’nu Olağanüstü toplama kararı almıştır. 

Olağanüstü Başkanlar Kurulu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Başkanlığında, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ve Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ile üye sendikalarımızın Genel Başkan ve Genel Başkan Vekillerinin katılımıyla 7 Şubat 2023 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde bir araya gelmiştir.

Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplantımızda; HAK-İŞ teşkilatı olarak afet ile mücadele çalışmalarımız için görüş alışverişinde bulunulmuş, HAK-İŞ’in tüm gücü ve desteği ile bu olağanüstü afete karşı milletimizin ve devletimizin yanında yer alarak her türlü desteği vermeye olan kararlılığı vurgulanmıştır.

Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplantımızda alınan kararlar şu şekildedir:

1. Depremin yaşanmasının hemen ardından,  Genel Başkanımızın talimatıyla HAK-İŞ/HAK Arama, Kurtarma Umut Timimiz tüm hazırlıklılarını hızlı bir şekilde yaparak, AFAD ile koordineli bir şekilde üç ayrı kurtarma Timi’ni deprem bölgesine sevk edilmiştir. Önümüzdeki günlerde de oluşturulacak yeni ekiplerin arama kurtarma faaliyetleri için AFAD ile koordineli bir şekilde deprem bölgesine gönderilmesine karar verilmiştir. 

2. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezinde “HAK-İŞ Afet Koordinasyon ve Kriz Masası” oluşturulmuştur. Milletimiz, teşkilatımız ve arama-kurtarma ekiplerimiz için bu kriz masası aracılığıyla tüm süreçler Genel Merkezimizden koordine edilmektedir. 

3. Depremin yoğun hissedildiği 10 ilimizdeki İl Başkanlarımızla irtibata geçilmiş olup, illere gerekli yardım malzemeleri HAK-İŞ Afet Koordinasyon ve Kriz Masamıza bildirilerek AFAD ile koordineli bir şekilde gönderilecektir. 

4. Konfederasyonumuzun içerisinde yer aldığı AB Karma İstişare Komitesi Heyeti deprem sonrası biraraya gelerek aldığı karar doğrultusunda, AFAD ile koordineli bir şekilde deprem bölgesine yardımları hızlı bir şekilde ulaştıracaktır. 

5. HAK-İŞ, AFAD, Kızılay ve ilgili kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile koordineli bir şekilde hareket edilecek olup, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik destek ve yardımlar yapacaktır.

6. HAK-İŞ Konfederasyonu ve üye sendikaları, 10 ilimizdeki depremzedeler ve aileleriyle birlik ve dayanışma içinde olacak, yaraların sarılması için, her türlü maddi ve manevi katkıyı sunacaktır. 

7. HAK-İŞ Konfederasyonu üye sendikalarımız, teşkilat mensuplarımız ve uluslararası sendikal hareketin depremzedelere yapacakları yardımların HAK-İŞ bağış hesabında toplanmasına ve AFAD ile koordineli bir şekilde ayni ya da nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına karar verilmiştir. 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dilemekteyiz. Başkanlar Kurulu olarak, devletimize desteğimizi sunmaya hazır ve Bütün sendikalarımızla birlikte, var gücümüzle bu felakete karşı milletimizin yanında yer alarak destek olmaya devam edeceğiz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Şubat 2023 14:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu