GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, DEPREM BÖLGESİNDE

11 Şubat 2023 22:22, Haberler


GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, DEPREM BÖLGESİNDE

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen illerde Türkiye AB KİK heyeti üyeleriyle birlikte incelemelerde bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB, Başkan ve temsilcilerinin ilk adresi Adana Osmaniye oldu.

Osmaniye’nin ardından İskenderun AFAD Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden heyet, acil ihtiyaçlar ve yapılacak işler konusunda istişarelerde bulundu.

İskenderun’daki ziyaretlerin ardından Antakya’ya geçen Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve AB KİK Heyeti, bölgede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldılar.

Arslan ve beraberindeki heyet Antakya’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Genel Başkanımız Arslan, Hatay İl Başkanımız Mehmet Güngör ile de bir araya gelerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Arslan, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremde kaybettiklerimizin acısını yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, enkaz altında kalanların biran önce sağ salim kurtarılmasını diliyoruz.  HAK-İŞ olarak, bütün gücümüzle ve sendikalarımızla birlikte milletimizin yanındayız. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür, birlik olma günüdür" dedi. 

Genel Başkanımız Arslan ve Türkiye AB KİK heyeti üyeleri, Kırıkhan ve İslahiye Kriz Merkezleri ziyaretlerinin ardından Gaziantep’e geçtiler.

Genel Başkanımız Arslan, Gaziantep’in Islahiye ilçesinde kriz koordinasyon merkezini ziyaret etti ve koordinasyon merkezinin bulunduğu itfaiye binasındaki işçiler ile bir araya geldi. Arslan ziyaretin ardından Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yaşanan depremde yakınlarını kaybeden GASKİ Islahiye temsilcimiz Veysel Koç ile Islahiye Belediyesi temsilcimiz Hakan Besemek’i ve ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Taziye ziyaretinden sonra Arslan, Nurdağı kriz masasını ziyaret ederek, milletvekilleri Ali Şahin, Mehmet Sait Kirazoğlu, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve Nurdağı Kaymakamı Sinan Korkmaz ile istişarelerde bulundu.

Arslan, Gaziantep’te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve yetkililer ile bir araya geldi.

Ziyaretler kapsamında Genel Başkanımız Arslan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASKİ Genel Müdürlüğünde 7/24 çalışan üyelerimizi çalıştıkları yerde ziyaret etti. Genel Başkanımız Arslan’a ziyaretlerinde Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver eşlik etti.

11 Şubat 2023 22:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu