ULUSAL AFET STRATEJİSİ TOPLANTISINA KATILDIK

05 Mart 2023 18:12, Haberler


ULUSAL AFET STRATEJİSİ TOPLANTISINA KATILDIK 

Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, 5 Mart 2023 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Emek Yaklaşımı; Ulusal Afet Stratejisi toplantısına katıldı. 

Akbulut,  toplantıda depremin ilk gününden itibaren Konfederasyonumuzun gerçekleştirdiği arama kurtarma ve yardım çalışmaları anlattı. Abulut, konuşmasında “Depremin ilk saatlerinden itibaren Hak Umut timimiz AFAD koordinasyonu ile bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldı. HAK-İŞ Konfederasyonumuzda oluşturulan kriz masamızın koordinesinde bölgeye ivedilikle ihtiyaç ve yardım malzemelerini ulaştırdık. Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  2 defa bölgeyi ziyaret ederek illerdeki teşkilatımız ve üyelerimizle bir araya geldi. Başkanlar Kurulu toplantımızda aldığımız kararlarla önemli bir bütçeyi deprem bölgesine ayırdık, üyelerimizin ve bölgenin ihtiyaçlarını tespit etmeye devam ediyoruz” dedi. 

Devletimizin, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının ilk günden itibaren tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu belirten Akbulut, bu süreçte ihtiyaçların ve yardımların bölgeye ulaştırılmasında kamu kurumlarıyla koordinasyon ve iletişimin çok önemli olduğunun altını çizdi. Akbulut, ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle genel başkanımızın talimatıyla 81 ilimizdeki kadın komitelerimizin deprem bölgeleri başta olmak üzere, illerdeki depremzede ailelerle bir araya geleceğini belirtti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mart 2023 18:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu