ARSLAN’DAN FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA'YA ZİYARET

16 Mart 2023 18:41, Haberler


ARSLAN’DAN FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA'YA ZİYARET 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Mart 2023 tarihinde Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’yı ziyaret etti.

Ziyaretinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi eşlik etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı yardımlarını esirgemeyen Filistin devletine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Arslan, işgalci Siyonist İsrail, yılbaşından bu yana neredeyse her gün Filistinli kardeşlerimizi şehit ettiğini anımsatarak, “İsrail’in Filistin halkına yönelik artık sistematik bir hale gelen ve her geçen gün dozunu artırarak devam eden saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz. Filistinli sivillerin şehit edildiği ve yaralandığı bu acımasız saldırıların derhal sona erdirilmesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak, uluslararası toplumu, Filistin halkına yönelik bu saldırılara karşı güçlü bir tepki vermeye ve hesap sormaya davet ediyoruz. İşgalci Siyonist İsrail’in, bu terör eylemlerinin hesabını uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde vermesini istiyoruz” dedi. 

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından Filistin Devleti’nin tüm imkanlarını seferber etme kararı aldığını belirterek, “Her türlü yardım konusunda faaliyetlerimizi sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz. Zor dönemlerden geçiyoruz Rabbim yardımcımız olsun depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyoruz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mart 2023 18:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu