“ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YILDÖNÜMÜNDE AYNI RUH VE İNANÇLA YARALARIMIZI SARACAĞIZ”

17 Mart 2023 10:55, Basın


“ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YILDÖNÜMÜNDE 

AYNI RUH VE İNANÇLA YARALARIMIZI SARACAĞIZ”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Çanakkale Savaşlarının ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi olduğunu belirterek, “Çanakkale, tarihte emsali görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, dayanışmanın, kardeşliğin, milli birlik ve beraberliğin adıdır. Çanakkale, vatanı ve bağımsızlığı için düşmana karşı tek vücut olan kahraman milletimizin destan yazdığı yerdir. Çanakkale, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür. Bugün de Çanakkale Zaferinin 108. Yıldönümünde aynı ruh ve inançla depremin açtığı yaraları birlikte saracağız” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Savaşlarının ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi vardır. Çanakkale, düşmana karşı aziz milletimizin gösterdiği kararlı ve onurlu duruşun adıdır. 

Çanakkale, tarihte emsali görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, dayanışmanın, kardeşliğin, milli birlik ve beraberliğin adıdır. Çanakkale, vatanı ve bağımsızlığı için düşmana karşı tek vücut olan kahraman milletimizin destan yazdığı yerdir. Çanakkale düşmanın umutlarının kırıldığı, milletimizin umutlarının yeşerdiği yerdir. Çanakkale’yi geçilmez kılan ecdadımızın kararlılığı, fedakâr ve cefakâr milletimizin vatanı için yapabileceklerinin göstergesidir. Çanakkale, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür. Gücünü ecdadından alan aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de içerde ve dışarda vatanına kasteden hainlerin karşısında “Çanakkale Ruhuyla” dimdik durmaktadır. 

Çanakkale Zaferinin unutulmaz kahramanlardan birisi de Seyit Onbaşı olmuştur. Seyit Onbaşı’nın, Çanakkale Savaşı’nın en kritik döneme girdiği anda 275 kg’lık top mermisini tek başına taşıyarak ateşlemesi sonucunda İngiliz Ocean Zırhlısının batırılması tarihin akışını değiştiren çok önemli bir olaydır. Seyit Onbaşı gibi kahramanlar 7 düvelin üzerimize saldırdığı dönemde imanlarıyla, inançlarıyla, sadakatleriyle milletimizin bağımsızlığını koruyarak kurtuluşa ermesini sağlamışlardır.

Çanakkale şehitlerimizi unutmamak ve onların bize bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkmak Türk milleti olarak boynumuzun borcudur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 18 Mart Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize borcumuz olduğunun bilincindeyiz.  

Tüm şehit ve gazilerimize karşı borcumuzun ve sorumluluğumuzun bir gereği olarak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kahramanlarını unutmamak ve unutturmamak için Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Balıkesir’in Havran İlçesinde Çanakkale Zaferinin en önemli kahramanlarından birisi olan Seyit Onbaşı’nın adını yaşatmak ve sonraki nesillere aktarabilmek için ‘HAK-İŞ/Hizmet-İş Koca Seyit İlkokulu’nu hizmete açmıştır. Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı’nın bizlere bıraktığı emaneti geleceğe taşımak için ‘HAK-İŞ/Hizmet-İş Koca Seyit İlkokulu’nda yeni nesillerin eğitim görmesine öncülük ettiğimiz için mutlu ve gururluyuz.

Çanakkale’de yaşadığımız zaferin gururunu yaşadığımız bugün, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin 11 ilimizde yarattığı hasarın ve kayıplarımızın acısını yaşıyoruz. Dün Çanakkale’de bağımsızlık için milli birlik ve dayanışma duygularıyla hareket eden ecdadın torunları olarak bugün de aynı ruh ve inançla depremin açtığı yaraları birlikte saracağız. 

HAK-İŞ olarak, depremin olduğu ilk andan itibaren depremzedelerin yardımına koştuk. HAK-İŞ’in arama kurtarma ekibi olan HAK Umut timimiz, AFAD koordinasyonunda depremin merkezine intikal eden ilk kurtarma ekiplerinden biri oldu.  30 kişilik HAK Umut timimiz Kahramanmaraş’ta enkazda arama ve kurtarma çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürdü ve sahada bulunduğu sürede birçok vatandaşımızı enkazdan canlı olarak kurtardı. Deprem bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerimizin yanı sıra HAK-İŞ Genel Merkezimizde bir Kriz Merkezi oluşturarak AFAD ile koordineli bir şekilde "HAK-İŞ ile Birlikte DEPREMZEDELERE Sen de El Uzat" yardım kampanyası başlattık. HAK-İŞ olarak, bütün gücümüzle ve sendikalarımızla birlikte milletimizin yanındayız. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür, birlik olma günüdür.  HAK-İŞ ve sendikalarımızın deprem bölgesine yardımları 250 milyona yaklaştı. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız, üyelerimiz ile dayanışma içerisinde, bölgenin normalleşmesi için elinden gelen bütün çabayı göstermeye devam edecektir.

HAK-İŞ olarak, devletimizin ve milletimizin dayanışmasına güveniyoruz. Türkiye bu zorluğun da üstesinden gelecektir. Milletimizin dayanışmasıyla, devletimizin gücüyle ve Türkiye’nin potansiyeliyle bu süreci başarılı bir şekilde aşacağız ve ülkemizi aydınlık günlerine kavuşturacağız. Bu duygularla Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı, bayrağı ve hürriyeti için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve vatandaşlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.”

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mart 2023 10:55, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu