KAMU ÇERÇEVE KAPSAMINDA BAKAN BİLGİN İLE BİR ARAYA GELDİK

05 Mayıs 2023 19:23, Haberler


KAMU ÇERÇEVE KAPSAMINDA BAKAN BİLGİN İLE BİR ARAYA GELDİK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci ile Dr. Osman Yıldız Kamu Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıya TÜRK-İŞ ve TÜHİS heyetleri ile Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl  katıldı.

Genel Başkanımız Arslan ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay toplantı sonunda ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Nihai Noktada Uzlaşma İçin Elimizden Gelen Çabayı Göstereceğiz”

Genel Başkanımız Arslan, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla, TUHİS, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile birlikte uzun bir müzakere görüşmesi gerçekleştirildiğini belirterek, “Kamu çerçeve protokolüyle ilgili bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda gelinen noktayı daha ileriye taşımak için gerçekten bugün verimli bir toplantı yaptık. Bu toplantının sonucunda belli bir aşamayı geçtik. Umarım önümüzdeki hafta Sayın Bakan'la tekrar bir araya geleceğiz. Toplu iş sözleşmesinin nihai noktada uzlaşması için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

“Umarım Önümüzdeki Hafta Bu İşi Sonuçlandırmış Oluruz”

Gerçekleştirilen toplantının samimi ve verimli bir toplantı olmasına rağmen henüz bir uzlaşmanın sağlanamadığının altını çizen Arslan, “Tam bir mutabakat sağlanamadı. Bunun için de çabalarımız devam edecek. Ben geldiğimiz bu noktayı önemli buluyorum. 700 bin çalışanın bizden beklediği toplu iş sözleşmesinin imzalanması hususunda önemli bir aşamaya geldik. Umarım önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış oluruz. Ben bütün tarafları Sayın Bakanın gayretini, çabasını TÜHİS’in TÜRK-İŞ’in ve HAK-İŞ'in çalışanlarının ortaya koyduğu çabalar için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

700 bine yakın işçinin 365 bininin ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğunu vurgulayan Arslan, “Kamuoyunda bilerek veya bilmeyerek çalışanların, işçilerin toplu iş sözleşmesinin abartılı şekilde yansıtılmasını ve işçilerin bugün asgari ücret düzeyinde çalıştığının farkında olmayan çevrelerin bunu bilmesini istiyoruz” dedi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mayıs 2023 19:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu