ARSLAN: “SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

15 Mayıs 2023 13:09, Basın


ARSLAN: “SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Milletimiz, küresel güçlerin tezgâhlarına, ekonomi üzerinden kurulan kumpaslara, algı operasyonlarına teslim olmamış, geleceğine sahip çıkmış istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bıraktı. Seçime katılım oranının yüzde 87 ile rekor düzeye ulaşması toplumun demokrasi, sandık ve siyasete olan güvenini bir kez daha teyit etmiştir. Seçimler sırasında meşruiyet, katılım ve sonuçları etkileyecek ciddi bir olayın yaşanmaması, Türkiye demokrasisi açısından büyük bir kazanımdır.

Seçim sonuçlarına göre, millet iradesini ortaya koymuştur. Türkiye demokrasinin gücünü bir kez daha teyit etmiştir. Türkiye’nin geleceğini demokratik seçimlerin belirlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Milletimiz, küresel güçlerin tezgâhlarına, ekonomi üzerinden kurulan kumpaslara, algı operasyonlarına teslim olmamış, geleceğine sahip çıkmış istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır. Seçim sonuçları henüz kesinleşmemiş, seçim ikinci tura kalmış olsa da milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini ilan etmiştir. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde de Cumhur ittifakı önemli bir başarıya imza atmış ve Meclis çoğunluğunu sağlamıştır. Uzun yıllar yönetimde yaşadığımız istikrarsızlıklar ve beraberinde getirdiği siyasi, ekonomik ve toplumsal krizler milletimizin hafızasından silinmemiştir.  Milletimiz, ülkemizin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için parlamentoyu kendi iradesine göre şekillendirmiş, teröre, küresel güçlerin kuklalarına, ülkemiz üzerinde hain planlar kuranlara fırsat vermemiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakının etrafında kenetlenmiştir. Milletimiz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile elde edilen kazanımların geriye gitmesine izin vermemiştir. İnanıyoruz ki yeni yüzyıl güçlü iktidarların ve onun sonucu ortaya çıkan güçlü devletlerin yüz yılı olacaktır. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak yeni dönemde, çalışma hayatına ilişkin sorunların çözümü ve eksikliklerin giderilmesi için bütüncül bir yaklaşımla etkin politikalar ve araçlar hayata geçirilerek emekçilerin yüzyılının da gerçekleşeceğine inanıyoruz. 

Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2023 13:09, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu